Açıklanamıyor!.. Bir aile ve köpekleri izbe bir yerde ölü bulundu

ABD'de Kuzey Kaliforniya'da Jonathan Gerrish, Ellen Chung, 1 yaşındaki kızları ve köpekleri gizemli bir şekilde ölü bulundu. Ölüm nedenine dair şu ana kadar hiçbir bulguya ulaşılamadı.

Son Güncelleme:

Sierra Ulusal Ormanı'nda cesetleri bulunan 3 kişi ve köpeğin bölgedeki madenlerden çıkan gazlardan zehirlenerek öldüklerine inanılıyordu. Ancak buna dair hiçbir bulguya ulaşılamadı.

Cesetler, Devil's Gulch denilen izole bir alanda bulundu. Bu yer 140. otoyolda Yosemite parkının El Portal girişinin güneybatısından 15 mil uzaklıkta bulunuyor. 

Bölgede eski madenler olduğu biliniyordu. NPR radyosu bu madenlerden çıkan toksik gazların ölümlere sebebiyet verdiği yönündeki iddiaları gündeme getirmişti.

Ancak yapılan araştırmalarda 3 kişi ve köpeğin ölümünde gaz zehirlenmesine dair bir bulguya ulaşılamadı. Ayrıca bölgedeki tehlikeli madde uyarısı da kaldırıldı. 

The Mariposa County Şerif Ofisi adına konuşan Kristie Mitchell, "Bu çok sıra dışı, benzersiz bir durum. Travmaya dair bir iz yok, zehirlenme yok, intihar notu yok. Ölüm sebebine dair hiçbir bulguya rastlanamadı" diye konuştu. 

Madenlerden kaynaklı bir durum olmadığı anlaşıldıktan sonra bölgedeki zehirli alg patlamaları üzerine yoğunlaşıldı. Devlet Su Kaynakları Kontrol Kurulu, su yollarında toksin arayışına başladı. 

Öte yandan cesetlerin otopsisi de sürüyor. 

Gerrish-Chung ailesinin yakın zamana kadar San Francisco'da yaşadığı, daha sonra Kaliforniya'da doğal ortamda çocuklarını büyütmek için bölgeye taşındıkları öğrenildi. 

Ailenin kayıp olduğu, bebek bakıcılarının kendilerine ulaşamamasının ardından ortaya çıkmış ve soruşturma başlatılmıştı. 

Zararlı alg patlaması nedir?

Zararlı alg patlaması; insanlara, hayvanlara veya yerel ekolojiye zarar verebilecek alglerin ve siyanobakterilerin hızlı büyümesi anlamına geliyor. 

Zararlı algler veya siyanobakteriler su yüzeyinde köpük, pislik, boya gibi görünebiliyor ve farklı renklere sahip oluyor. Bu çiçeklenmeler insanları ve hayvanları hasta eden toksinler üretebiliyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber