ABD’nin gizli uzay misyonu “USSF-51” resmen başladı

ABD’ye ait gizli askeri yükü uzaya taşımayı amaçlayan “USSF-51” misyonu Atlas V roketinin başarılı bir şekilde fırlatılmasıyla bugün resmen başladı.

Son Güncelleme:

ABD Uzay Sistemleri Komutanlığı’na (SSC) “USSF-51” misyonu resmen başladı. Misyon çerçevesinde ABD’ye ait gizli askeri yükü uzaya taşıyacak havacılık ve uzay mühendisliği şirketi United Launch Alliance’a (ULA) ait Atlas V roketi, TSİ 13.45’te ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Son fırlatmanın Atlas V roketi ile ABD için gerçekleştirilen 58’inci ve son ulusal güvenlik görevi olduğu açıklanırken, taşınan yükün ne olduğuna ya da varış noktasına dair detaylı bilgi paylaşılmadı.

NASA, uzaydan çekilen görüntüyle uyardı: "Milton'un yolunun üstündeyseniz hemen ayrılın..." Milton Kasırgası hakkında veri toplamak için uçuş gerçekleştirdi   Haber Global ekibi görüntüledi: İsrail İHA'ları Beyrut semalarında Vardanyan'ı aklama görevi Polman'a verildi Dünyanın en büyük el ve ayağı Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi Benjamin Button sendromunun en uzun süre yaşayan hastası hayatını kaybetti