ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Türkiye'ye İdlib için mühimmat ve insani yardım sağlamaya hazırız

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'ye İdlib için destek sağlamaya hazır olduklarını açıkladı

Son Güncelleme:

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin İdlib konusunda Türkiye'ye mühimmat ve insani yardım konusunda destek vermeye hazır olduğunu belirtirken ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise Türkiye'nin Patriot talebinin S-400 ekseninde incelendiğini açıkladı.

James Jeffrey, "Göçmenlerin İdlib'de kalması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'ye İdlib'de mühimmat sağlamaya ve insani destek sunmaya hazırız. Türkiye bir NATO müttefiki. Kullandığı silahların çoğu Amerikan yapımı. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu mühimmatı hazır ve kullanılır hale getireceğiz" dedi.


Bugün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jeffrey ve Satterfield'i kabul etmişti. Görüşmede, başta İdlib olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştu. 


Öte yandan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield,  Hatay'da BM'nin yardımların dağıtımı için kullandığı lojistik merkezinde incelemelerde bulundu. 

Daha sonra Cilvegözü sınır kapısına giden ve Beyaz Baretliler adıyla bilinen Sivil Savunma ekipleri üyesi birkaç kişiyle görüşen ABD heyeti, daha sonra sınırın Suriye tarafındaki Bab El Hava sınır kapısına ilerledi.

Sonraki Haber