Canlı yayında katliam yapan saldırganın, tüfeğine kimin adını yazdığı ortaya çıktı

Polis, cinayet planlarını önceden açıklayan Payton Gendron hakkında geçen sene soruşturma başlatıldığını açıkladı

Son Güncelleme:

ABD'nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkette düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişinin yaşamını yitirmesinin yankıları sürüyor. Amerikan basını 18 yaşındaki beyaz erkek saldırgan Payton Gendron'ın Cumartesi günü yerel saatle 14.30 sularında bu eylemi nasıl gerçekleştirdiğini yeni detaylarla ortaya koyuyor.

Daily Beast haber sitesine konuşan bir yetkili, "ırkçı nefret suçu" şüphesiyle hakkında işlem yapılan saldırganın, katliamı gerçekleştirdiği tüfeğin üstüne bazı isimler yazdığını doğruladı.
Bunlardan biri, Kasım'da ABD'nin Wisconsin eyaletindeki Waukesha kentinde bir siyah sürücünün otomobilinin altında kalarak ölen 6 kişiden biri olan Virginia Sorenson. Vurduğu 13 kişiden 11'i siyah olan Payton Gendron'ın Sorenson'ın ismini yanlış yazdığı da bildirildi. 

Saldırganın, İngilizce'de siyahlar için kullanılan bir hakaret sözcüğü olan "n kelimesi"ni de tüfeğin üstüne yazdığı daha önce saptanmıştı. Yetkili, tüfeğin alt kısmında başka isimlerin de olabileceğini ifade etti.

Waukesha'da Noel geçidi yapan kalabalığın üzerine otomobilini süren Darrell Brooks, onlarca kişiyi de yaralamıştı. Aralarında Marjorie Taylor Greene gibi Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinin de olduğu sağcılar, bu olayı beyazları hedef alan ırkçılığın kanıtı olarak görüyor. Zira 39 yaşındaki siyah saldırganın Yahudilere ve beyazlara karşı eylemleri sosyal medyada övdüğü belirlenmişti.
Pek çok sabıkası olan Brooks, 6 cinayetle suçlanıyor. Savcılar, saldırganın en fazla zararı vermek için davrandığını gösteren kanıtlar sundu.

SİLAHI SATAN KİŞİ: YANLIŞ YAPMADIM AMA BERBAT HİSSEDİYORUM

Katliama yönelik en büyük tepki gösteren gruplardan biri de silah karşıtları oldu. Tüfeği saldırgana satan Robert Donald'sa "İnanamadım" dedi. Saldırganı hatırlayamadığını ve güvenlik kontrolünde sorun çıkmadığını belirten Donald, "Eğer dikkatimi çekseydi ona asla silah satmazdım" diye konuştu.

Kaynak: Independent Türkçe

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber