ABD, Türkiye'yle gizli İHA programını askıya aldı

Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, Washington'ın Barış Pınarı Harekatı nedeniye iki ülke arasında 2007'den beri süren ve insansız hava araçlarına (İHA) ilişkin gizli istihbarat programını geçen yılın sonunda durdurduğunu açıkladı.

Son Güncelleme:

Reuters haber ajansına konuşan dört ABD'li yetkili, terör örgütü PKK'yla mücadelede Türkiye'ye istihbarat sağlayan gizli insansız hava aracı programına son verildiğini aktardı. Yetkililer bu kararın Ekim 2019'da başlayan Barış Pınarı Harekatı nedeniyle alındığını söyledi. Reuters da bu durumun, harekat nedeniyle iki NATO müttefiki arasındaki ilişkilerin ne denli zarar gördüğünü gösterdiğini yazdı.

ABD'li yetkililer İncirlik'ten kalkan silahsız İHA'ların PKK'yla mücadele için istihbarat topladığını aktardı. 

Pentagon Sözcüsü ise konuya ilişkin net bilgi vermeyi reddetti. Sözcü, "Türkiye'nin PKK'ya yönelik mücadelesi farklı şekilllerde destekledik. Güvenlik politikalarımız gereği bu operasyonlara ilişkin detaylı bilgi paylaşmıyoruz" dedi.

Haberde ayrıca, Türkiye'den bir Savunma Bakanlığı yetkilisinin konuyla ilgili açıklama yapmadığı ancak başka bir Türk yetkilinin söz konusu programın askıya alındığını doğruladığı bilgisine yer verildi.

Sonraki Haber