ABD ile pazarlık yapan Irak duyurdu: 4 hafta içinde ayrılacaklar!

Irak'ın başkenti Bağdat'taki temaslarını sürdüren ABD Savunma Bakanı Mark Esper, dün Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile bir araya geldi. Görüşme ABD ile Irak arasında 'ABD Kuvvetleri' pazarlığı olarak yorumlandı. Irak Savunma Bakanlığı bugün duyurdu...

Son Güncelleme:

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Adil Abdülmehdi'nin ABD Savunma Bakanı Mark Esper'i kabul ettiği duyurulmuş, Esper'in Abdülmehdi ile Suriye'den Irak topraklarına kaydırılan askeri birliklerin geleceği hakkında görüşme gerçekleştirdiği belirtilmişti. Görüşmede, Esper'in ABD askerlerinin Irak topraklarına giriş ve çıkışının Irak hükümetinin onayı ve bilgisi dahilinde olduğunu belirttiği, askerlerin Irak'ta kalacağına dair basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladığı aktarılmıştı.

ABD askerlerini taşıyan yaklaşık 100 zırhlı aracın Suriye sınırındaki Simelka Kapısı'ndan geçerek Irak'a kaydırılması bazı siyasi taraflarca eleştirilmişti.

IRAK 4 HAFTA İÇİNDE ÇIKACAKLARINI DUYURDU

Irak Savunma Bakanlığı, Suriye'den Irak'a kaydırılan ABD askerlerinin 4 hafta içinde ülkeden ayrılacağını açıkladı.

Dün başkent Bağdat'ta Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir araya gelen Irak Savunma Bakanı Necah el-Şummeri gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve Suriye arasında anlaşma olmadığı için askerlerin Suriye'den çekildiğini belirterek, "Sayısı 150 asker olan bu birlikler 4 hafta içerinde Irak'tan çekilecek" dedi. Irak Savunma Bakanı, açıklamasında söz konusu ABD askerlerinin Kuveyt veya Katar'daki üslerine yerleşeceğini kaydetti.

Sonraki Haber