ABD 'ihmal var' diyerek bu ülkelere gönderimi durdurdu!

ABD, sıcak çarpması, zehinlenme gibi ihmal sonucu ölüm vakalarının artması sonucu, Mısır ve Ürdün'e bomba arama köpeklerini göndermeyi durdurma kararı aldı.

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Genel Müfettişliği Bürosu, eylül ayında Ürdün'e gönderilen iki köpeğin ihmal sonucu ölmesi, son olarak ise geçtiğimiz Cuma günü ölen köpeklerin sayısının 7'ye ulaşması üzerine bu kararın alındığını duyurdu.

Terörle mücadele programı kapsamında, ABD 8 ülkenin sınırları ve güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla 135 özel eğitimli köpek göndermişti. Ürdün, açık ara en büyük alıcı konumunda bulunuyor.

Rapora göre, Mısır, Ürdün ve sekiz ülkeye daha gönderilen köpeklerin ihmal sonucu ölüm vakaları dikkat çekici bir hal aldı.

Washington'da yayımlanan resmi rapora göre, Mısır'a gönderilen 10 köpekten üçünde, akciğer kanseri, güneş çarpması ve safra kesesi yırtılması vakaları görüldü. Bu köpeklerin Belçika kurdu oldukları bilgisine de yer verildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu önlem sayesinde yeni ölümlerin önüne geçilmesinin amaçlandığını, bomba arama köpeklerini bu ülkelere göndermeme kararının geçici olduğunu belirtti. Konu ile ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu köpeklerin "terörle mücadele eden Amerikalıların hayatlarının kurtarılmasında kritik rol oynadığını" söyledi.

Ürdün ve Mısır'da hali hazırda görevde olan köpeklerin şimdilik bu ülkelerde kalacağı belirtilirken, Mısır ve Ürdün'den konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Sonraki Haber