This browser does not support the video element.

ABD'DEN S-400 VE 'TÜRKİYE'YE YAPTIRIM' AÇIKLAMASI

ABD Hazine Bakanı bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan, "Rusya'dan S-400 aldığı için Türkiye'ye yaptırım seçeneklerine bakıyoruz. Fakat henüz karar vermedik" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme:

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, Beyaz Saray dışında gazetecilerin Türkiye'ye S-400 yaptırımları konusundaki soruları üzerine Trump yönetiminin Türkiye'nin S-400'leri satın alması nedeniyle uygulanacak yaptırımları konusuna baktığını fakat bu konuyla ilgili henüz herhangi bir spesifik karar alınmadığını söyledi. 

Mnuchin, "Buna bakıyoruz. Spesifik bir karar konusunda herhangi bir yorumda bulunmayacağım. Fakat bu konuyla ilgileniyoruz" açıklamasında bulundu.

 Türkiye'nin ABD'den talep ettiği Patriot hava savunma sistemlerine Obama yönetimi döneminde onay çıkmaması üzerine Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almış ve bu sistemin nakli de partiler halinde gerçekleşmeye başlamıştı. Türkiye'nin S-400'lerin aktif şekilde kullanılacağına açıklaması sonrasında ABD'de Trump yönetimi ile Kongre arasında görüş ayrılıkları yaşanmış ve Donald Trump, Türkiye'nin Obama yönetimi tarafından Rus S-400'üne mahkum bırakıldığını ve Türkiye'nin bu konuda bir günahının olmadığını savunmuştu. Buna rağmen Trump yönetiminin uygulanacak yaptırımlar üzerine çalıştığı da ABD medyasından sızan haberler arasındaydı.
Türkiye'nin S-400 hamlesine karşı ilk yaptırım ise ortak üretici olduğu Lockhead Martin'in üretim programından çıkarılmıştı.


Sonraki Haber