ABD'den Batı Şeria'ya kritik ziyaret!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile dün telefon görüşmesi gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Reuters haber ajansının son dakika haberine göre 26-27 Mayıs'ta Batı Şeria'yı ziyaret edecek

Son Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yaparak, BM Genel Kurulu Filistin toplantısı, Gazze’deki ateşkes ilanı ve ardından yaşanan gelişmeler, Afganistan, Suriye’ye insani yardımlar ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ele alınmıştı. 

ABD Başkanı Joe Biden ise dün yaptığı açıklamada, "Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak." dedi.

Biden, bir gazetecinin "Son bir haftada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "İnsanlarla yaptığım özel görüşme ve müzakereler hakkında konuşmam. Ancak geçen defasında ateşkes 56 günde sağlanmıştı. Şimdi sağlanan ateşkesin korunması için dua ediyorum. Binyamin Netanyahu'dan söz aldım, o bana verdiği sözleri hep tutmuştur." ifadelerini kullandı.

Batı Şeria'daki Filistinlilerin hayatının kendisi için önemli olduğunu belirten Biden, "Abbas, Filistin halkının lideri olarak görülmeli, bizim terör örgütü olarak tanıdığımız Hamas değil." diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber