ABD'deki Halkbank davasında reddi hakim talebi!

ABD'de görülen Halkbank davasının ara duruşmasında Avukat Robert Cary, bir kez daha reddi hakim talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Son Güncelleme:

ABD'nin New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde görülen Halkbank davasında ara duruşma video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi. Hakim Richard Berman, taraflara seri duruşmaların başlangıç tarihi hakkında uzlaşma sağlanıp sağlanmadığını sordu. Duruşmada Halkbank'ı temsil eden Avukat Robert Cary, seri duruşmaların başlangıç tarihi ve diğer konularda fikir ayrılığı yaşandığını ifade etti. Carry, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle çalışma yapamadıklarını ve tanıkların yurt dışında olması nedeniyle daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek Mart 2022'yi önerdi. ABD'li savcı Michael Lockard ise Şubat 2021'i önererek "Bu, sıfırdan başladığımız bir durum değil" ifadelerini kullandı.

HALKBANK DAVASINDA SAVCI KRİZİ

HALKBANK, YENİDEN REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNACAK 

Halkbank'ı temsil eden Avukat Cary, Temmuz ayında mahkemeye reddi hakim talebinde bulunacaklarını bildirdi.

Halkbank’ın avukatı Carry, Covid-19 salgını nedeniyle şimdiye kadar verimli bir çalışma gerçekleştiremediklerini belirterek, "Dava dosyası büyük. Sunulan deliller Türkçe ve Farsça. Delilleri inceleme, tanıklarla konuşma ve yüz yüze temas kurma şansımız olmadı. Halkbank’ın diğer avukatı meslektaşım video konferans aracılığıyla yapılan bu ara duruşmaya gecikmeli olarak katılmak zorunda kaldı. Bu süreçte müvekkilimizi doğru savunmamız için daha fazla zamana ihtiyacımız var. Kendi kişisel kariyerim için de sıra dışı bir durum yaşıyorum. Türkiye’ye gidip müvekkilimizle bile konuşamadık" dedi.

Hakim Richard Berman seri duruşmaların tarihi hakkında görüş bildirmezken, Halkbank'ın reddi hakim başvurusunu 14 Temmuz'a kadar yapabileceğini belirtti. Öte yandan Hakim Berman, daha önce Halkbank'ın reddi hakim talebini kabul etmemişti.

SAVCI KRİZİ YAŞANMIŞ, TRUMP GÖREVDEN ALMIŞTI

ABD Adalet Bakanlığı, Halkbank davasına bakan Savcı Geoffrey Berman'ın görevden alındığını duyurmuş, Berman ise "İstifa etmedim, böyle bir niyetim de yok" açıklaması yapmış, Berman istifa haberlerini basından öğrendiğini söyleyerek, "İstifa etmedim, etmeye de niyetim yok. Başkan'ın gösterdiği bir aday Senato'dan onay alınca görevi bırakacağım. O zamana kadar, üstlendiğim tüm soruşturmalar gecikme ya da aksama olmadan devam edecek" demişti. 

Adalet Bakanı William Barr, istifa etmeyeceğini duyuran Berman'a Trump'ın kararını bildiren bir mektup göndermiş, mektupta, "Maalesef yapmış olduğunuz açıklama ile kamu hizmeti yerine şovu seçtiniz. İstifa etme niyetiniz olmadığını beyan ettiğiniz için, Başkan'dan sizi görevden almasını istedim ve kendisi de bunu yaptı." ifadelerine yer verilmişti. 

Sonraki Haber