ABD Büyükelçiliği maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiliğin dünkü sosyal medya beğenisi hakkında izahatta bulunulması istendi.

Son Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından, FETÖ firarisi Ergün Babahan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı bir paylaşımın beğenilmesine yönelik açıklama yapıldı.

Bakanlığın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield şehir dışında olduğundan, Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier Dışişleri Bakanlığına çağrılarak büyükelçiliğin, dünkü bir sosyal medya paylaşımını beğenisi hakkında açık ve net izahatta bulunulması istenmiştir."

Maslahatgüzar Hovenier ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal görüştü.

ÇAVUŞOĞLU: YANLIŞLIKLA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakan Yardımcımız, ABD Maslahatgüzarı ile bakanlıkta görüştü, yanlışlıkla olduğunu ve daha sonra düzelttiklerini söylediler. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdikten sonra daha net bir şekilde düzeltmeleri gerektiğini söyledik" dedi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SERT TEPKİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçiliğin Twitter hesabından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Ergun Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef aldığı paylaşımının yanlışlıkla beğenildiğini belirterek özür dilemişti.

Sonraki Haber