ABD ara seçimlerinde sandıklar kapanmaya başladı! İşte son durum

ABD'de, Senatonun bir kısmının ve Temsilciler Meclisinin tamamının yenileneceği ara seçimler için vatandaşlar sandık başına gitti. İşte kritik seçimde son durum...

Son Güncelleme:

Ara seçimler ABD Kongresi’ndeki dengeyi belirleyecek. Oylama ABD Temsilciler Meclisi'nin tamamı, Senato'nun yaklaşık üçte biri ve kilit eyalet valilikleri için yapılıyor. 

CUMHURİYETÇİLER 11, DEMOKRATLAR 5 SANDALYE KAZANDI

Associated Press'in açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Indiana, Arkansas, Kansas, Kuzey Dakota ve Güney Dakota'da Cumhuriyetçi isimler seçimlerden galip çıktı.

New York'ta ise Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer koltuğunu korudu.

SENATO'DA CUMHURİYETÇİLER 6, DEMOKRATLAR 4 SANDALYE KAZANDI

Associated Press'in (AP) açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, Florida'da Cumhuriyetçi Marco Rubio, Alabama'da Cumhuriyetçi Katie Britt, Oklahoma'da ise Cumhuriyetçi Markwayne Mullin ve Cumhuriyetçi James Lankford galip çıktı.

Öte yandan Connecticut, Illiniois ve Maryland'de Demokrat adaylar yeniden girdikleri seçimleri kazanarak koltuklarını korudu.

2 EYALETİ CUMHURİYETÇİLER, 1 EYALETİ DEMOKRATLAR ALDI

Associated Press'in açıkladığı resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Vermont eyaletinde Demokrat Senatör adayı Peter Welch zaferle çıktı. Böylece Demokratlar eyaletteki koltuğunu kaybetmemiş oldu.

Güney Carolina eyaletinde ise tekrar seçime giren Cumhuriyetçi Tim Scott, Kentucky'de de Cumhuriyetçi Rand Paul Senato'daki koltuğunu korudu.

Seçimlerde Senato'da çoğunluğun kimde olacağını özellikle, Pennsylvania ve Georgia'daki sonuçlar belirleyecek. Mevcut düzende Senatoda 50 Cumhuriyetçi ve 50 Demokrat senatör bulunuyor. 51 senatör sayısına ulaşan taraf, Kongrenin bu kanadında çoğunluğun da sahibi olacak.

INDİANA VE KENTUCKY EYALETLERİNDE SANDIKLAR KAPANDI

ABD ara seçimlerinde oy verme işlemlerinin başlama ve bitiş süreleri eyaletlere göre farklılık gösterirken, Indiana ve Kentucky, ülkede sandıkların kapandığı ve sayım işlemlerinin başladığı ilk iki eyalet oldu.

Ülkenin diğer eyaletlerinde oy verme işlemi devam ederken, doğu eyaletlerinden başlamak üzere önümüzdeki saatlerde sandıklar ardı ardına kapanmaya devam edecek.

Üç farklı saat dilimi olması nedeniyle, ABD doğu yakası saatiyle ilk sandıkların 18.00'de kapanmasına karşın, kıtanın en batısında yer alan Alaska eyaletinde oy verme işlemine 7 saat daha devam edilecek.

Kaynak: AA

Sonraki Haber