7 yaşındaki oğlunu İspanya'da dağlara kaçıran Finlandiyalı kadın yakalandı!

Kocasıyla ortak velayeti olan çocuğu izinsiz olarak yurt dışına çıkarıp kaçıran kadın İspanya'nın Cantabria bölgesinde taştan yapılma bir dağ evinde yakalandı.

Son Güncelleme:

Eski eşiyle ortak velayeti olan çocuğunu kaçırdığı iddiasıyla aranan Finlandiyalı bir kadın ve çocuğu İspanya'da yakalandı.

Bir kulübede yalnız başına, susuz ve elektriksiz bir şekilde yaşamaya çalıştıklarını anlaşılan kadın ve çocuğu uzun süren aramaların sonrasında Cantabria'da yakalandı.

38 yaşındaki kadını Cantabria Sivil Muhafızları yakaladı. Vega de Pas dağlarındaki bir kulübede bulunan kadın ve çocuğun durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Avrupa çapında çıkartılan bir arama ve tutuklama emriyle başlayan süreçte bir kadının ortak velayet sahibi olduğu 7 yaşındaki oğlunu kaçırdığı belirtilmişti.

Finlandiyalı olan kadını Cantabria'da birkaç hafta önce bazı çiftçiler gördüğünü söyledi. Kadın ve çocuğu arası gördüklerini söyleyen çiftçilerin verdiği istihbarat üzerine polis La Costera bölgesinde harekete geçti.

Bunun üzerine polis o bölgede aramalara başladı. Kadına ait olduğu öğrenilen araç El Estallo'da bulundu. Ancak ne kadına ne de çocuğu dair bir ize rastlanmadı. Arabanın bulunduğu yer referans olarak aramalar genişletildi. Sonunda dağın ortasındaki izole bir bölge olan Bustapellon'da sadece yürüyerek ulaşılabilen ve en yakın yerleşim yerine 1 saat uzaklıkta bulunan taştan yapılmış bir kulübede kadın ele geçirildi.

Kadın tutuklanırken çocuk ise Finlandiya'ya gönderildi.

Sonraki Haber