50 yıldır aranan kişi yakalandıktan birkaç gün sonra öldü

Japonya'nın 'en çok arananlar' listesinde 50 yıldır yer alan Satoshi Kirishima olduğuna inanılan kişi yakalandıktan birkaç gün sonra hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

1970'li yıllarda aşırı solcular tarafından düzenlenen bombalama eylemleri nedeniyle aranan Satoshi Kirishima geçen hafta sahte isimle gittiği hastanede yakalanmıştı.

Kanser olan ve tedavisi için hastaneye giden Kirishima, 50 yıllık kaçışın ardından yakalandıktan birkaç gün sonra kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Arama emri çıkarıldığında 20 yaşında olan Kirishima yakalandığında 70 yaşındaydı.

Yakalanan kişinin Kirishima olup olmadığının kesin olarak anlaşılması için DNA testi yapılacaktı. Ancak adamın ömrü buna yetmedi.

Asahi Shimbun'a konuşan polis yetkilileri "Müfettişler geçmişteki ipuçlarını inceleyerek bu kişinin Kirishima olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirledi" dedi.

DNA testinin ardından adamın Kirishima olup olmadığı netleşecek.

Japonya'da ise herkes şaşkın. Yıllardır aranan bir adamın bu kadar göz önünde yaşamını sürdürüyor olması dikkat çekti.

Ocak 1954'te Hiroşima'da doğan Kirishima radikal aşırı sol siyasetin o dönem yoğun olduğu Tokyo'da üniversitede okumuştu.

Japon Kızıl Ordusu, Baader-Meinhof Grubu gibi aktif terörist grupların arasında yer alan Doğu Asya Japonya Karşıtı Silahlı Cephe üyesiydi.

Bu görgüt Mitsubishi'ye yapılan ve 8 kişinin öldürüldüğü saldırı başta olmak üzere birçok Japon şirketini bombalamıştı.

Kirishima, Nisan 1975'te Tokyo'nun lüks semti Ginza'da  ir binayı bombaladıktan sonra arama listesine girmişti.

Japon basının adamın yıllardır ikili bir hayat yaşadığını ve Hiroshi Uchida sahte adıyla Fujisawa'da yaşadığını yazdı. Kirishima'nın inşaat mühendisi olarak çalıştığı belirtiliyor. Maaşını nakit aldığı ve sağlık sigortası ile ehliyetinin olmadığı da öğrenildi.

Sonraki Haber