130 İsrailli askerden Netanyahu hükümetine mektup: Kırmızı çizgi çoktan aşıldı

İsrailli 130 asker, Netanyahu hükümetine eleştirel bir mektup yazdı. Mektupta, “hükümet derhal rotasını değiştirmez ve rehineleri evlerine geri getirecek bir anlaşma için çalışmazsa, hizmet etmeye devam edemeyeceğimizi duyuruyoruz” denildi.

Son Güncelleme:

İsrail'de 130 askerin bir mektup imzalayarak Netanyahu hükümetinin Gazze'deki rehineleri getirmemesi ve ateşkese varmaması halinde orduya hizmet vermeyeceklerini bildirdi. Hareetz gazetesinin haberinde, mektubun İsrail kabinesine ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) hitaben yazıldığı aktarıldı. 

Mektubu imzalayanlar arasında zırhlı birlikler, topçu birlikleri, iç cephe komutanlığı, hava kuvvetleri ve donanma gibi çeşitli askeri birliklerdeki yedek ve askere alınanlar bulunuyor.

Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre mektupta, “Gazze'deki savaşın devam etmesinin sadece rehinelerin esaretten dönüşünü geciktirmekle kalmadığı, aynı zamanda hayatlarını da tehlikeye attığı artık açıktır” deniliyor.

Ayrıca, “IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) saldırılarında çok sayıda rehine öldürüldü, bu sayı onları kurtarmak için düzenlenen askeri operasyonlarda kurtarılanlardan çok daha fazla” ifadesi yer alıyor.

İsrailli askerlerin mektubu şöyle devam ediyor: “Hayatlarını riske atarak ve özveriyle hizmet eden bizler, hükümet derhal rotasını değiştirmez ve rehineleri evlerine geri getirecek bir anlaşma için çalışmazsa, hizmet etmeye devam edemeyeceğimizi duyuruyoruz." 

Askerler, son olarak mektupta şu uyarıyı yapıyor: “Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı; diğerleri için ise hızla yaklaşıyor: kırık kalplerle görev için rapor vermeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor.”

Sonraki Haber