Hiç ölmeyen bir karakterle nasıl video oyunu yapılır?

Tarihsel olarak video oyunlarının mekaniği bir karakterin ölmesi veya can hakkının bitmesi üzerine kuruludur. Bir Marvel karakteri olan Wolverine'in oyununu geliştiren yapımcılar ise kara kara düşünüyor. Çünkü bu karakter ölmüyor.

Son Güncelleme:

Video oyunları 1980’lerden bu yana atari salonları ile önce sokaklarda oynanmaya başladı, daha sonra kişisel bilgisayarların yaygınlaşması ile birlikte evlere girdi. Hangi oyunu oynarsanız oynayın şu mantık hiç değişmedi; düşman sizi vurursa ‘yanarsınız’. Süper Mario’dan beri bu böyle. Bazı oyunlar size üç can hakkı verirken bazılarında ise karakterinizin belirli bir canı olur ve düşman tarafından vuruldukça veya engellere çarptıkça bu can azalır.

Peki ölümsüz bir karakterle video oyunu nasıl oynanabilir? Oyun dünyası şu anda bu sorunun cevabını arıyor. Marvel sinematik evreninin video oyunlarına aktarılmasının son örneği Wolverine ile gerçekleşecek. Hugh Jackman’ın beyaz perdede hayat verdiği karakterin en büyük özelliği kendi yaralarını iyileştirebilmesi. Yani teknik olarak Wolverine’i öldürmek çok zor. (Pek çok çizgi roman versiyonunda imkansız.)

Son 20 yıldaki filmlerine bakıldığında kemik sisteminin yapıldığı adamantium elementi (çok dayanıklı kurgu bir madde) sebebiyle Michael Fassbender ve Ian McKellen’ın hayat verdiği Magneto karakteri tarafından kontrol edilebilen Wolverine yine de öldürülemiyordu.

YENİLMEZ OLMAMA HİSSİ

Marvel’in en maço karakteri olan bu pençeli adam hakkında ilk kez bir bilgisayar oyunu yapılmıyor. 2009 yılındaki X-Men Origins: Wolverine’de ve X2: Wolverine’s Revenge isimli oyunlarda karakter pençelerini geri çektiğinde canı doluyordu. Böylece oyuncuya o kadar da yenilmez olmadığı hissi verilmeye çalışıyordu.

Bu yılın sonu veya 2023'te çıkması beklenen Marvel’s Wolverine isimli oyunda yapımcı şirket Isomniac Games’in önündeki en büyük engellerden biri ‘iyileşme’ dengesini nasıl kuracakları. Bir teoriye göre şirket belirli zaman aralıkları ile iyileşmeyi aktif edecek. Örneğin karakter 2 dakika boyunca bir saldırıya uğramazsa canı kendiliğinden dolmaya başlayacak. Böylece oyuncular Wolverine’in canı yüzde 100 doluyken sağa sola saldırmakta daha atik olacak.

Başka bir ihtimal ise karakterin canının sadece yüzde 50 veya üzerindeyken dolması. Yani karakter üst üste darbeler alır ve canı yüzde 50’nin altına düşerse yanabilecek. Eğer bu formül iyi tutturulamazsa oyunun çok basit olabileceğinden çekiniliyor.

Firmaya verilen önerilerden biri ise Sifu isimli bir oyunun can mekaniğini adapte etmesi. Bu oyunda da karakter hayatını kaybetmiyordu ancak aldığı her darbede biraz daha yaşlanıyordu. Karakter yaş aldıkça bazı özelliklerini kaybediyor ve oyunda istediği gibi etkili bir performans sergileyemiyordu.

ÇİZGİ ROMANLARDA ÖLÜYOR

Stan Lee’nin harika aklından çıkan başka bir Marvel evreni olan X-Men’in çizgi roman serisi kuşkusuz filmlerin ve video oyunları serisinin doğduğu yer. Filmlerde daha önce bir kez örneği olsa da çizgi romanlarda Wolverine’in 10 kez öldüğüne tanıklık ediyoruz. 2014 yılında Chris Soule ve Steve McNiven’ın kaleme aldığı Wolverine’in ölümü isimli çizgi romanda, karakter önce iyileşme özelliğini kaybediyor, daha sonra sürekli çelik yelek ile dolaşmaya başlıyordu. Bunu bilen düşmanları da Wolverine’in üzerine erimiş adamantium dökerek karakterin hayatına son vermişti.

Logan filminde Hugh Jackman son kez Wolverine'i canlandırdı. Fotoğraf: 21st Century Fox

Başka bir çizgi roman serisinde ise paralel evrenden gelen bir Wolverine, Wolverine’i adamantium pençeleri ile öldürürken bir başka seride insanların derilerinin iskeletini terk etmesi gibi bir süper güce sahip olan başka bir mutant Wolverine’in yaşamına son vermişti.

Peki yeni bir X-Men filmi geliyor mu? X-Men evrenine dair ilk film 14 Temmuz 2000’de vizyona girerken son film 28 Ağustos 2020’de beyazperdeye yansıdı. Wolverine için yapılan son film ise 3 Mart 2017’de beyaz perde ile buluştu. Bugüne kadar çekilen 13 X-Men filmi için 1 milyar 748 milyon dolar harcandı, karşılığında 6 milyar 83 milyon dolar hasılat elde edildi.

Bir başka Marvel karakteri olan Doctor Strange filminin senaryo yazarı Michael Waldron’un yeni bir X-Men filmi senaryosu yazdığı hakkında dedikodular var ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynaklar: Screen Rant, Game Rant, Sports Keeda, Insomniac Games

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber