WhatsApp'ta yeni özellik ortaya çıktı: Altyazı geliyor!


Öncesinde de bu medyalara altyazı girilebiliyordu, ancak bunu başka biri daha paylaştığında bu açıklamalar korunmuyordu.

Beta'daki yeni özelliğe göre bundan sonra altyazılı paylaşılan medyalar, başkalarınca tekrar paylaşıldıklarında altyazılarını koruyacak.

Yayınlanan ekran görüntüsüne göre mevcut başlık kaldırılarak iletilen görüntü için özel bir açıklama da eklenebilecek. Bu özellik, geçerli altyazının görüntüyü doğru şekilde açıklamaması veya farklı bir açıklama eklemek istemeniz durumda işinize yarayacak. Mevcut altyazıyı kaldırıp kendinizinkini eklediğinizde, yeni açıklama ayrı mesaj olarak gönderilecek. Böylece kullanıcılar metnin orijinal mesaja ait olmadığını ayrıt edebilecek.

Bu özellikle kullanıcılar neden bu görüntüyü ilettiklerini açıklayarak medya hakkındaki düşüncelerini, kanaatlerini ve duygularını paylaşmış olacak. WhatsApp'ın bu imkânı sunmasıyla görselin yanlış anlaşılması ya da yorumlanması kısmen engellenecek.

Öte yandan bu özelliği içeren Android'in 2.23.8.22 betasının bazı kullanıcıların durum güncellemelerinin görüntülenmesinde ve videoların indirilmesinde sorunlara neden olduğu uyarısı yapıldı. Bu nedenle özelliği test etmek için bir sonraki beta güncellemeyi beklemek daha iyi olacaktır.

Kaynak: Haber Global TV