WhatsApp'ta artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Galerinin tamamı için tıklayınız

WHATSAPP TOPLULUKLAR NASIL ÇALIŞIYOR?


"Bugün, WhatsApp'ta Topluluklar adıyla eklediğimiz yeni bir özellik için vizyonumuzu paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. 2009'da WhatsApp'ı piyasaya sürdüğümüzden beri, insanlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle teke tek ya da grup olarak sohbet etmek istediklerinde, onlara yüz yüze sohbete en iyi alternatif olacak bir seçenek sunmak için çabalıyoruz. Ayrıca, WhatsApp'ı bir toplulukta iletişim ve planlama amacıyla kullanan insanlara da sık sık kulak veriyoruz.

Okullar, yerel kulüpler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar gibi kurumlar güvenli iletişim kurmak ve işlerini halletmek için artık WhatsApp'a güveniyor. Özellikle pandemi, bizi farklı konumlardayken bile birlikte çalışmanın yaratıcı yollarını bulmaya zorladığından beri. Aldığımız onca geri bildirimi düşünecek olursak, insanların bu gibi gruplar arasındaki yoğun sohbetleri yönetmelerini kolaylaştırmak için daha başka şeyler yapabileceğimize inanıyoruz.

Topluluklar da işte bu noktada devreye giriyor. WhatsApp Toplulukları sayesinde kullanıcılar ayrı grupları tek bir çatı altında, kendilerine uygun bir yapıda toplayabilecek. Böylece kullanıcılar, Topluluğun tamamına gönderilen güncellemeleri alabilecek ve kendileri için önemli olan konularda daha küçük sohbet gruplarını kolayca oluşturabilecek. Topluluklardaki kapsamlı yeni araçlar yöneticilere, herkese gönderilen duyuru mesajları ve dahil edilecek grupları kararlaştırma gibi yetkiler verecek.

Topluluklar bir okul müdürünün tüm ebeveynleri bir araya getirip önemli haberler paylaşmasını ve belli sınıflar, müfredat dışı aktiviteler veya gönüllü ihtiyaçları için gruplar kurmasını kolaylaştıracak.

Bir Topluluğa ait olsun veya olmasın, grupların WhatsApp'taki işleyişi konusunda da birtakım iyileştirmeler yapıyoruz. Böylece, insanların yeni yolları kullanarak paylaşmaya başlayacaklarını ve daha büyük sohbetlerdeki yükün azalacağını düşünüyoruz. Bu özellikler önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağından, Topluluklar hazır olmadan bile kullanıcıların bunları deneme şansı olacak.

İfadeler - WhatsApp'ta yeni sunulacak ifade simgeleriyle insanlar, sohbetlerde bir sürü yeni mesaj atmak yerine düşüncelerini hızlıca paylaşabilecek.

Yönetici Tarafından Silme - Grup yöneticileri uygun olmayan veya sorunlu mesajları herkesin sohbetinden silebilecek.

Dosya Paylaşma – Artık 2 gigabayta çıkardığımız dosya paylaşma desteğiyle kullanıcılar projelerde kolayca işbirliği yapabilecek.

Daha Büyük Sesli Arama Grupları – Mesajlaşmaktansa konuşmanın daha uygun olduğu durumlar için tamamen yeni tasarımıyla 32 kişinin katılabileceği tek dokunuşla sesli arama özelliği sunacağız.

Topluluklar yapıları itibarıyla özel olduğundan mesajları uçtan uca şifrelemeyle korumaya devam edeceğiz. Bu güvenlik teknolojisi, insanların gizlilik ve güvenliğini korumakta hiç bu kadar gerekli olmamıştır. Okullar, dini cemaatlerin üyeleri, hatta işletmeler gibi birbirlerine yakın gruplar, her kelimeleri WhatsApp tarafından izlenmeden güvenli ve özel sohbetler yapabilmek ister ve buna gerek de duyar. 

Diğer uygulamalar yüz binlerce insan için sohbetler geliştirirken biz günlük hayatımızın parçası olan grupları desteklemeye odaklanmayı seçiyoruz. Daha başlangıç döneminde olduğumuz WhatsApp Topluluklarını desteklemek için yeni özellikler geliştirmek önümüzdeki yıllar boyunca başlıca amacımız olacak. Topluluklar özelliğini kullanıma sunmak için sabırsızlanıyor, kullanıcıların geri bildirimlerini almayı da dört gözle bekliyoruz."

Kaynak: Haber Global TV