WhatsApp yine değişti

WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı diğer yenilikler ise şöyle:

WhatsApp Topluluklar


WhatsApp'ta grup yöneticileri pek yakında Topluluk oluşturabilecek. Böylece grup yöneticilerine daha fazla kontrol sağlama imkanı verilmiş olacak. Yöneticiler grupların içinde yeni gruplar oluşturabilecek. Tüm gruplar uçtan uca şifrelenecek.

Grup yöneticilerine mesaj silme yetkisi


WhatsApp, grup yöneticilerine diğer grup üyeleri tarafından gönderilen mesajları silme olanağı da verecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellikle grup yöneticiler, grup üyelerinin uygunsuz kabul edilen mesajlarını izinsiz silebilecek. Böyle yöneticilerin grup üzerindeki kontrolü artacak. Yönetici mesajı sildiğinde, kullanıcılar "Bu bir yönetici tarafından silindi" yazan bir bildirim alacak.

WhatsApp Web ve Masaüstü'nde 2 adımlı doğrulama


WhatsApp'ın hesapları daha güvenli hale getirmek için masaüstü ve web sürümlerine de iki aşamalı doğrulamayı sunmayı planladığı bildirildi. Böylece hesaba yetkisiz erişim engellenecek. İki adımlı doğrulama ile hesap sahipleri bir PIN oluşturacak.

Instagram ve Facebook Messenger'daki gibi 'mesaj tepkileri'


Whatsapp çok yakında Instagram ve Facebook Messenger'dakine benzer mesaj tepkilerini uygulamaya getirecek. Bu özellikle kullanıcılar atılan mesajlara tepki verebilecek. Bunun için atılan mesaja dokunup basılı tutmaları ve uygun emojileri seçmeleri yeterli oacak. Verilen tepkiler mesaj sahibi tarafından görülebilecek.

Yeni animasyonlu emojiler


WhatsApp'ın Android ve iOS sürümlerine yeni animasyon emojileri geliyor. Atan kırmızı kalp emojisine yenileri katılacak. Bu özelliğini WhatsApp kullananların yarısının sevmesine kesin gözüyle bakılıyor, diğer yarısının ise nefret etmesi olası. 

İletişim bilgileri bölümünde arama kısayolu
Meta'nın başarılı uygulamasında iletişim bilgileri sayfasına yeni bir arama seçeneği geliyor. Bu arama kısayolu görüntülü arama simgesinin yanına eklenecek ve grup bilgileri bölümünde de görülebilecek. Böylece kullanıcılar doğrudan kişilerin ve grup sohbetlerinin bilgi sayfalarından arama yapabilecek.

Sesli aramalar için yeni arayüz


WhatsApp yakında grup sesli aramaları için yeni bir arayüz sunmaya hazırlanıyor. Bir grup görüşmesi sırasında tüm katılımcılar için ses dalga biçimleri eklenecek. Bunlar aynı sesli notlarda görülenlere benzeyecek. Yeni arayüzde kişinin adı, numarası ve profil resminin yanı sıra arama süresi de görünecek.

WhatsApp durumunu görebilecek kişileri kısıtlama özelliği


WhatsApp, kullanıcıların durumlarını kimlerin görebileceğini yönetmelerine olanak sağlayan yeni bir güvenlik özelliği sunuyor. Buna göre durum gizlilik ayarları yönetilebilecek.

Belge olarak paylaşılan fotoğraf ve videolar için önizleme


WhatsApp, sohbetlerde paylaşılan belgeler için de bir önizleme etkinleştirmeyi planlıyor. Yeni özellikle kullanıcılar sohbetlerde döküman olarak paylaşılan video ve görseller için önizleme yapabilecek. Şu anda belge olarak yapılan paylaşımlarda önizleme bulunmuyor.

Bir video ya da fotoğrafı birden fazla sohbette paylaşma


Şu anda WhatsApp'ta bir video ya da fotoğrafı paylaşmak istediğinizde bunu sadece bir kişi ya da grupla paylaşabiliyorsunuz. Daha fazla kişi ve grup için tek tek paylaşım yapmanız gerekiyor. WhatsApp bu sorunu giderip aynı medyayı tek seferde birden fazla kişi ya da grupla paylaştırmayı sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.