WhatsApp kullananların yarısının sevip öteki yarısının nefret edeceği yeni özelliği

Meta'nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Android, iOS ve masaüstü sürümlerine yeni özellikler geliyor. Bunlardan bir tanesini WhatsApp kullananların yarısı çok beğenecek diğer yarısı ise nefret edecek.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İşte WABetaInfo tarafından keşfedilen 10 yeni WhatsApp özelliği

WhatsApp Topluluklar

WhatsApp'ta grup yöneticileri pek yakında Topluluk oluşturabilecek. Böylece grup yöneticilerine daha fazla kontrol sağlama imkanı verilmiş olacak. Yöneticiler grupların içinde yeni gruplar oluşturabilecek. Tüm gruplar uçtan uca şifrelenecek.

Grup yöneticilerine mesaj silme yetkisi

WhatsApp, grup yöneticilerine diğer grup üyeleri tarafından gönderilen mesajları silme olanağı da verecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellikle grup yöneticiler, grup üyelerinin uygunsuz kabul edilen mesajlarını izinsiz silebilecek. Böyle yöneticilerin grup üzerindeki kontrolü artacak. Yönetici mesajı sildiğinde, kullanıcılar "Bu bir yönetici tarafından silindi" yazan bir bildirim alacak.

WhatsApp Web ve Masaüstü'nde 2 adımlı doğrulama

WhatsApp'ın hesapları daha güvenli hale getirmek için masaüstü ve web sürümlerine de iki aşamalı doğrulamayı sunmayı planladığı bildirildi. Böylece hesaba yetkisiz erişim engellenecek. İki adımlı doğrulama ile hesap sahipleri bir PIN oluşturacak.

Kaynak: Haber Global TV