Uydu SOS özelliğine sahip ilk Android telefon

Google, Pixel telefonların Android'de uydu SOS özelliğine sahip ilk telefon olacağını ve kullanıcıların uzak bölgelerde bile kaos durumlarında acil servislerle iletişime geçmesine olanak tanıyacağını duyurdu.

Son Güncelleme:

Google bu yeni özellikle cep telefonlarında uydu iletişimini benimseyen üreticilerin giderek artan listesine katıldı ve Android kullanıcılarına Apple ekosisteminde halihazırda var olana benzer bir alternatif sunuyor.

Bu özelliğe sahip ilk telefon Pixel 9 olacak ve şimdilik sadece ABD'de bu yeni özellikten yararlanabilecekler.

Google bu özelliğin diğer Android cihazlara ne zaman geleceği konusunda tarih vermedi.

Google tanıtımda SOS hizmetinin Skylo ile yapılan anlaşmayla 2 yıl boyunca ücretsiz olacağını belirtirken 2 yılın sonunda fiyatın ne olacağı konusunda bilgi vermedi.

Google destek sayfasında bu özelliğin yazılım güncellendiğinde ve hizmet uydu ağına kaydolduğunda aktif hale geleceği açıklamasını yaptı.

Haberlere göre fonksiyon aktif hale geldiğinde size bir bildirim gönderilecek. Ayrıca güvenlik ve acil durum seçeneğindeki ayarlar sekmesinden uydu hizmetinin kullanılabilirlik durumunu kontrol edebileceksiniz.

iOS'LARDA VAR!

Apple, iPhone 14'le birlikte Acil SOS'i duyurmuştu. Bu hizmet de uydular aracılığıyla acil durum iletişimine olanak sağlıyordu. Apple, iPhone 14 kullanıcıları için uydu hizmetinin ücretsiz kullanım süresini uzattı ve Kasım 2025 olarak açıkladı.

Sonraki Haber