Ünlü fizikçi LaViolette: "Bana 18 milyon Euro verin sizi 5 günde Mars'a göndereyim"
Dünyanın önemli fizikçilerin Paul LaViolette, Mars'a 5 günde hatta daha bile kısa sürede gidebilecek bir uzay aracı yapabileceğini iddia etti. Şimdi dünya LaViolette'in iddialarını tartışıyor
spacemagturkiye.com'da yer alan habere göre büyük iddianın sahibi dünyanın önde gelen bilim insanlarından, fizikçilerinden biri… İsmi Paul LaViolette… Gerçekten iddialı: "Mars'a 5 günde gidebiliriz! Belki daha da hızlı olabilir ki çok da inanılmaz gelmesin diye bunu söylemedim!"
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi NASA, Mars yolculuğunun 8 ay süreceğini söyleyip astronotların bu kadar uzun yolculuğu psikolojik olarak atlatacağını tartışırken; "5 günde şipşak Mars" nereden çıktı? Efendim, bu aslında ömrünü bu araştırmaya harcayan Amerikalı fizikçi Thomas Townsend Brown'un hayaliydi.
"UZAY MEKİĞİ MOTORUNDAN 300.000 KAT GÜÇ"
1985 yılında 80 yaşında ölen Thomas Townsend Brown, elektriksel çekim (Elektrogravitasyon) kuramının savunucusuydu. En basit şekilde anlatacak olursak… Bir kütle üzerinde, yerçekimine karşıt bir etki oluşturulması… Ölümünden 35 yıl sonra Townsend Brown, Paul LaViolette sayesinde yeniden gündemde…
Bakın Paul LaViolette, şipşak Mars fikrini nasıl anlatıyor: "Brown'un elektrokinetik iticileri ve şemsiye benzeri cihazında büyük artı, küçük eksi elektrot olacak. İki elektrot arası baryum titanat gibi yalıtkan olacak."
Paul Laviolette'in "Yaparım" dediği şemsiye şeklindeki aracın çizimi.
"Bu sayede 70.000 Newton metre güç oluşur ki bu bir jet motorundan çıkan enerjinin 5.000 katıdır. Bir uzay mekiği ana motorundan tam 300.000 bin kat güçten bahsediyorum."
"18 MİLYON EURO'YA YAPARIM BU MOTORU"
"Yarı yola kadar maksimum hızda gider, sonra yavaşlar. Bana 18 milyon Euro (120 milyon TL) verin, size bu aracı yaparım. Bundan eminim."
Elektrogravitasyon (Elektriksel çekim) 1950'lerde hava-uzay şirketlerinin araştırmaları için yapılan çalışmalarında duyuldu ve yayıldı. Elektriksel çekim, komplo teorileri ile de ilişkilendirilmiştir. B-2 bombardıman uçaklarının gücünün bu teoride yattığı söylenir.