Stephen Hawking'in dünyanın sonu için verdiği tarih, NASA da aynı şekilde düşünüyor

İnsanoğlunun en çok ilgisini çeken sorulardan biri dünyanın sonunun ne zaman geleceği. Mayalar gibi toplumların teorileri başarısızlıkla sonuçlandığı için şimdilik yalnızca belirli uzmanlar bu soruya cevap vermeye cesaret edebiliyor.

Son Güncelleme:

Dünyanın sonunun ne zaman geleceğini tahmin edenlerden biri de Stephen Hawking'di. Fizikçi, 'Yeni Dünya Arayışı' adlı belgeselde insanlığın bu gezegeni 2600 yılına kadar kullanabileceği , çünkü o zaman "devasa bir ateş topuna" dönüşeceği uyarısında bulundu. Onu bu fikre yönelten nedenler arasında küresel ısınma, iklim değişikliği ve sera etkisi yer alıyor.

NASA, enerji tüketiminin bu hızla devam etmesi halinde dünyanın sonunun kaçınılmaz olacağına inanıyor

NASA da Hawking'in bu teorisini doğruladı. Havacılık ve uzay organizasyonunun dünyanın sonunu belirlemek için belirli bir tarih vermediği doğru, ancak eğer insanoğlu enerji kaynaklarını tüketerek bu hızla devam ederse, sonunun pek çok kişinin beklediğinden daha kısa sürede gerçekleşeceğinin garantisini veriyor. Acil önlem alınmazsa gezegenimizin yok olması kaçınılmaz olacak.

Bu nedenle NASA, gezegenimize hem içeriden hem de uzaydan bakmak için önleme programlarını çalıştırıyor. Son yıllarda, bir asteroidin çarpması gibi Dünya'ya yönelik potansiyel tehditleri belirlememize olanak tanıyan yeni bir program oluşturdu. Ayrıca, iklim değişikliğini hafifletmek için sürekli olarak çalışmalar yapıyor ve kaynakları Dünya gözlemine tahsis ediyor.

Sonraki Haber