Rusların yolcu uçağı SJ-100'ün deneme uçuşu başarılı oldu

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ithal ikame sistemlere sahip Rus yolcu uçağı SJ-100'ün ilk deneme uçuşunu başarıyla yaptığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bu uçuşun büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Son Güncelleme:

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rostec'e ait, Komsomolsk-on-Amur'daki Yakovlev fabrikası tarafından üretilen kısa menzilli yolcu uçağı SJ-100'ün prototipi, ilk uçuşu 54 dakikada tamamladı. Uçak, üç bin metre irtifaya çıktı ve saatte 343 kilometre hıza ulaştı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Komsomolsk-na-Amur kentinde yapılan test uçuşu sırasında SJ-100'deki tüm yerli sistemlerin stabil şekilde çalıştığının teyit edildiğini belirtti.

Mürettebat, uçağın havadaki stabilite ve kontrol edilebilirlik özelliklerini, kokpitteki otomatik basınç kontrol sistemini test etti, "buluta iniş" ve pas geçme yaklaşımı yaptı.

SJ-100'de bulunan yaklaşık 40 yabancı yapım sistem ve parçanın Rus muadilleriyle değiştirildiğini belirten Bakanlık, test sürecinin hızlandırılması için ilk prototipte Fransız-Rus SaM motorunun kullanıldığını, ikinci prototip uçağa Rus yapımı PD-8 motorlarının takılacağını duyurdu.

Açıklamada, "Sistem ve bileşenlerin ithal ikamesi programı kapsamında oluşturulan Superjet'in ilk uçuşu, devlet şirketi Rostec'in uçak üretimi ve radyo-elektronik endüstrilerindeki binlerce kişilik işletme ekibinin başarısıdır” dendi.

Açıklamada, Rus geliştiriciler ve üreticilerin, aviyonik, şasi, yardımcı güç ünitesi, entegre kontrol sisteminin yanı sıra güç kaynağı sistemleri, klima, yangından korunma ve daha birçok tasarım çözümlerini ve teknolojilerini uçağa uygulamayı ve yerleştirmeyi başardığı kaydedildi.

Rusya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, SJ-100'ün ilk test uçuşunu büyük bir başarı olarak nitelendirdi. 

Peskov, "Bu büyük bir başarı, zira yeni teknolojilerin geliştirilmesi, bu aracın yeni parça ve aksamlarının üretimi çok kısa bir sürede gerçekleştiriliyor. Bunun gerçekten rekor niteliğindeki kısa bir sürede gerçekleşmesi önemli" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber