Önce yemek yediler, sonra mesajlaştılar... Musk Twitter'dakileri kovmayı ne zaman kafaya koydu?

Elon Musk Twitter'ın yeni sahibi. Şirketi resmen devralmadan önce kovacaklarının bir listesini çıkardı. CEO Agrawal ile ilişkileri güzel başlasa da birkaç SMS işi bitirdi.

Son Güncelleme:

Elon Musk tarihi bir satın alma ile Twitter’ı bünyesine kattı. 44 milyar dolara sona eren anlaşma, prensip görüşmeleri, anlaşmanın bozulması ve yargı safhası ile filmlere konu olacak kadar malzeme verdi. Musk Twitter’ı satın almadan önce Twitter hesabı üzerinden şirketi ciddi şekilde eleştiriliyordu. Bu sebepten olsa ki anlaşmayı sonlandırmaya yakın olduğu belli olunca üst düzey yönetim kurulu üyelerinin biletini kesti.

Musk bu isimleri şirketten göndermeyi çok daha önce aklına koymuştu. Örneğin geçen Kasım ayında istifa eden Jack Dorsey yerine göreve getirilen Parag Agrawal, Musk’ın ilk hedefleri arasındaydı. Agrawal, 10 yıldır Twitter’da çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra kurucu Dorsey ile yakın ilişkiler kurmuştu.

Agrawal’ın Twitter savunduğu bir tweet dizisine Musk insan dışkısı emojisi ile cevap verirken, ayrıca Twitter’ın satışı mahkemelik olurken Agrawal ve Musk’ın birbirlerine karşı pek nazik olmayan ifadeler kullandıkları SMS mesajları da ortaya çıktı.

Nisan 9’da Twitter CEO’su Musk’a hitaben, “Twitter ölüyor’ gibi şeyler yazmakta özgürsün ancak benim görevim sana senin böyle yaparak benim görevimi yapmama yardımcı olmadığını söylemek” mesajını atarken Musk cevaben Agrawal’a “Sen bu hafta Twitter için ne yaptın?” olmuş. Ayrıca Musk şirketin en büyük hissedarı olduktan sonra CEO’ya, “Yönetim kuruluna katılmayacağım; bu zaman kaybı olur” demiş.

Bu konuşmalardan sonra Agrawal kovulacağını anlamış olmalı. İki tarafın da arkadaşı olan Jack Dorsey, Musk ile Agrawal’ın arasını bulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine Musk’a “En azından birlikte çalışamayacağınızı görmüş olduk” dedi.

Elon Musk Twitter'ı satın aldıktan sonra "Kuş özgür" mesajını paylaştı.

40 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE TAZMİNAT

Agrawal şirketi tam olarak elleri boş terk etmiyor. Sözleşmesinden doğan yaklaşık 40 milyon doların üzerinde bir tazminatı da yanında götürecek. Şirketin baş hukuk müşaviri Vijaya Gadde de Trump’ın hesabının tamamen askıya alınması sürecinde aktif olduğundan beri Musk’ın radarındaki isimlerden biri. Onun da görevine son verildi.

Aslında Musk ile Agrawal’ın ilişkileri pek de kötü başlamamıştı. Mahkeme kayıtlarına göre; mart ayının sonlarında (27 Mart) Musk’ın şirkete ortak olma niyeti somutlaştığı zaman Agrawal, Musk’a ulaşarak görüşmek istediğini belirtmiş, aynı günün akşamında bir video görüşme yapmışlardı. 31 Mart tarihinde ikili yemek için sözleşmişti. Mahkeme kayıtlarından devam edecek olursak Agrawal, Musk ile sohbetten çok memnun olduğunu belirtiyor. Musk birkaç gün sonra yönetim kuruluna katılma kararını verdiğinde CEO çok mutlu olduğunu aktarıyor.

'BEN SADECE TAVSİYE VERECEĞİM'

Musk, Twitter’ın yüzde 10’una yaklaşık bir payı aldıktan sonra ülkenin tartışmalı podcast üreticilerinden Joe Rogan, Musk’tan “Twitter’ı sansür mafyasının elinden kurtarma” ricasında bulunmuş, Musk da cevaben, “Ben tavsiye vereceğim, tavsiyelerime uyarlar veya uymazlar” ifadelerini kullanmıştı.

5 Nisan 2022 tarihinde Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, Musk’a Agrawal hakkında, harika bir mühendis olduğu yorumunda bulunmuş ancak yönetim kurulunu ‘berbat’ olarak tanımlamıştı. İlerleyen günlerde Musk, Agrawal’a Twitter hakkında pek çok fikri olduğunu ancak bir anda fazla iş isterse Agrawal’dan kendisini uyarmasını istedi.

Agrawal daha sonraki sohbetlerinde Musk’a Twitter üzerinden şirketi fazlaca eleştirdiği yorumunda bulundu. Musk’ta bu mesaja bir dakika sonra cevap vererek, “Bu hafta neyi düzelttin?” cevabını verince ipler koptu. Musk bunun üzerine yönetim kuruluna katılmak istemediğini söyleyerek Twitter’ı tek başına satın almak için mücadele edeceğini söyledi.

PARAG AGWARAL KİM?

Musk’ın şirkete ilgisinden önce sadece 5 aydır görevinin başında olan Agrawal, bu süre içerisinde kayda değer bir gelişmeye imza atmadı. 2005 yılında Hindistan'dan ABD’ye taşınan isim, Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri alanında doktora sahibi. Microsoft, AT&T ve Yahoo kariyerlerinin ardından mühendis olarak Twitter’da işe başladı. Twitter’da geliştirilecek projelerin ekip liderliğine kadar yükseldi.

Kaynaklar: Reuters, Guardian, Time

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber