NASA duyurdu: 50 bin yıl sonra ilk! Bir daha göremeyeceksiniz

NASA, parlak yeşil bir kuyruklu yıldızın 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya'ya yaklaştığını duyurdu.

Son Güncelleme:

Parlak yeşil bir kuyruklu yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya’ya yaklaşıyor ve iki yarım küre için de ayrı bir gösteri hazırlıyor.

NASA yetkilileri, buzla kaplı ziyaretçinin ilk olarak Mart 2022'de Jüpiter'in yörüngesindeyken tespit edildiğini söyledi.

Kuzey Yarımküre'dekiler kuyruklu yıldızı, Perşembe gününden itibaren dürbünle küçük bir yeşil parıltı olarak görülebilir.

Bilim insanları, gök cisminin 2 Şubat'ta Dünya'ya en yakın noktada olacağını kaydediyor.

NASA, ziyarete ilişkin açıklamasında, “Kuyruklu yıldızlar, tahmin edilemez olmaları ile meşhurdular. Ancak bu, aynı şekilde parlamayı sürdürürse, görülmesi kolay olacak" denildi.

NASA’ya göre doğru şartlarda, çıplak gözle dahi fark edilebilecek.

Planetary Society, Kuzey Yarımküre'deki teleskopsuz gözlemcilere, kuyruklu yıldızın, "gökyüzünde soluk, yeşilimsi bir leke" gibi görüneceği bilgisini veriyor.

Teleskopu olanlar ise kuyruklu yıldızın, kuyruğunu da görebilecek.

Kuyruklu yıldız Ocak ayı boyunca Kuzey Yarımküre'de izlenebilecek. Güney Yarımküre'dekiler için ise Şubat ayında görünür olacak.

Planetary Society’ye göre kuyruklu yıldız güneş çevresindeki dönüşünü 50 bin yılda tamamlıyor ve bu nedenle “ömürde bir kez şahit olunacak bir gözlem” deniliyor.

Kaynak: Haber Global TV

TEKNOFEST'te uçak simülatörlerine yoğun ilgi Kargu TEKNOFEST'te görücüye çıktı Ayakları yere basmayan festivalde ikinci gün Google'ın tercihi baklava oldu TEKNOFEST rüzgarı Adana'da esiyor Bakan Kacır Togg'un yeni modeli T10F'i test etti