İsrail elektronik sistemleri felç eden yeni savaş sistemini duyurdu: Scorpius

İsrail, düşmanın tüm sistemlerini devre dışı bıraktığı iddia edilen yeni elektronik savaş sistemi 'Scorpius'u duyurdu.

Son Güncelleme:

Israel Aerospace Industries tarafından 'elektronik savaşta devrim yaratacak' diye duyurulan Scorpius adlı elektronik savaş sistemi tanıtıldı.

Şirket adına konuşan Pazarlama Başkan Yardımcısı Gideon Fustick, sistemi 'yumuşak koruma' olarak nitelerken "Füze göndermeyen bir saldırı silahı düşünün. Bu bir öldürme sistemi değil ama yine de düşman sistemlerine müdahale etme ve devre dışı bırakma konusunda çok etkili" diye konuştu.

Scorpius'un elektronik savaşta yepyeni bir nesli temsil ettiğini belirten Fustick, "Savaştaki etkinliğin gitgide daha fazla kısmı elektromanyetik alana giriyor. Uçaklar, füzeler, İHA'lar... Hepsi çevreyi algılamak, yön bulmak ve iletişim kurmak için elektromanyetik araçlar kullanıyor" yorumunda bulundu.

Scorpius'un düşmana ait silahların kullandığı elektromanyetik alanları etkisiz hale getirmeye yaradığı belirtiliyor.

Haber Global'in derlediği bilgilere göre bu sistem, daha önceki benzerlerinin aksine tüm gökyüzünü taramak için AESA teknolojisini kullanıyor ve dar hedefli ışınlar gönderebiliyor. Bu da herhangi bir dalga boyunda, frekansta ya da yönde belirli hedeflere müdahale edebilme yetisi kazandırıyor, bu şekilde düşmana ait elektronik sensörler, veri iletişimi navigasyonu ve radarlar bozuluyor.

Gideon Fustick, sistemin aynı anda farklı yönlerde ve farklı frekanslarda birden fazla hedefe erişebilen ilk sistem olduğunu da söyledi. Önceki sistemlerin sadece belirli hedefleri ya da birkaç hedefi etkisiz hale getirebildiği, Scorpius'un ise aynı anda birden fazla hedefi etkisiz bırakabildiği belirtiliyor.

Fustick, Scorpius'un elektronik savaşta bir devrim olduğunu iddia ederken "Elektronik savaşın geleceği bu" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber