Google, bazı kullanıcıların videolarını yabancı kişilere gönderdi

Google, kullanıcıların depoladığı videoları bir hata nedeniyle üçüncü kişilere gönderdi. Hatadan kullanıcıların yüzde 0,01'inin etkilendiği belirtildi

Son Güncelleme:

Kullanıcıların fotoğraf ve video arşivlerini yedeklemek için kullandığı "Google Fotoğraflar", platformda meydana gelen bir hata sebebiyle bazı kullanıcıların videolarını üçüncü kişilere gönderdi. Bu olayın farkedilmesi bir çok kullanıcıda panik yaratmış olsa da teknoloji devi, veri çıkışı hatasını kullanıcıların yalnızca yüzde 0,01'inin deneyimlediğini ve sorunun ortadan kaldırıldığını ifade etti.

"Android Authority" isimli internet sitesinin haberine göre, özellikle Android işletim sistemi kullanıcılarının fotoğraf ve video arşivlerini yedeklemek için kullandığı ve kullanıcılara sınırsız depolama alanı sunan "Google Fotoğraflar", bir süre önce sistemde meydana gelen bir hata sebebiyle bazı kullanıcıların videolarını ilgisiz kişilere gönderdi. Konuyla ilgili "Jon Oberheide" isimli bir Twitter kullanıcısı, Google ile iletişime geçti. Teknoloji devi, elektronik posta yoluyla kendisine verdiği cevapta 21 ve 25 Kasım tarihleri arasında Google'ın veri servisini etkileyen bir hata meydana geldiğini kabul etti. Şirket, göndermiş olduğu iletide Oberheide'nin hesabındaki birden fazla videonun bu sorundan etkilenmiş olabileceğine işaret etti.

Google, olayın Twitter'da hızlıca yayılmasından kısa bir süre sonra ise "9to5Google" isimli internet sitesine açıklama yaptı. Teknoloji devi, yaptığı açıklamada sorunun hızlıca çözüldüğünü ve platformdaki fotoğrafların meydana gelen hatadan etkilenmediğini belirtti. Yaşanan olay, veri gizliliği ve güvenliğiyle ilgili soru işaretlerini de tekrar gündeme taşıdığı için pek çok "Google Fotoğraflar" kullanıcısında korku yarattı ve şirket kısa bir süre içerisinde eleştirilerin hedefi haline geldi.
Arama motoru devi, konuyla ilgili olarak "Google Fotoğraflar" kullanıcılarının yüzde 0,01'inden daha azının meydana gelen hatadan etkilendiğini belirtti. Şirket tarafından bahsedilen rakamın, küçük gibi görünmesine rağmen 1 milyar kullanıcı arasında bile 100 bin kişiye tekabül ettiği bildirildi.



GOOGLE, SORUNDAN ETKİLENEN VİDEO SAYISIYLA İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERMEDİ
Oberheide, Twitter'da yaptığı ilk paylaşımdan yaklaşık 10 saat sonra bir tweet daha attı. Yaptığı paylaşımda Google tarafından kendisine ulaştırılan yeni elektronik postaya yer veren kullanıcı, teknoloji devinden kaç videonun bu sorundan etkilendiğine dair detaylı bilgi istediğini belirtti. Yaşanan problem sebebiyle kullanıcılarından özür dileyen Google'ın, bu talebi "Ne yazık ki size sorundan etkilenmiş videoların tam listesini sunamayız" şeklinde yanıtlaması ve detaylı bilgi paylaşımında bulunmaması dikkat çekti.







Sonraki Haber