Baykar duyurdu! AKINCI’dan TOLUN IIR ile tam isabet

İhracat lideri olan Bayraktar AKINCI TİHA, milli olarak geliştirilen kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmat TOLUN IIR ile gerçekleştirdiği atış testinde hedefi tam isabetle vurdu.

Son Güncelleme:

TAM İSABETLE VURDU

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’na (TİHA) yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor.

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen TOLUN Tam Atım Güdümlü Mühimmat ile gerçekleştirilen atış testini başarıyla tamamladı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden 3 adet TOLUN IIR mühimmatı (Kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmat) ile havalanan Bayraktar AKINCI, atış testi icra etmek üzere Konya, Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’ne yol aldı. Burada Bayraktar AKINCI’nın 22 bin feet irtifadan ateşlediği yerli ve milli mühimmat TOLUN, görüntüleyici kızılötesi güdümü (IIR) ile 20 kilometreden hedef zırhlı personel taşıyıcıyı (ZPT) tam isabetle vurdu.