Antalya'da Gökyüzü Gözlem Etkinliği başladı: Muhteşem fotoğraflar

ABD'deki eğitimleri ile ilgili bilgi veren Tuva Cihangir Atasever de eğitimlerin görevlerini başarıyla icra etmelerine olanak sağlayacak teknik donanımı kendilerine kazandıracağını belirtti.

Bu eğitimleri bugüne kadar uzaya çıkmış tüm astronotların aldığını aktaran Atasever, "Uzayda gerçekleştireceğimiz deneyleri verimli bir şekilde yapabilmemiz, daha sonra yörüngede bulunacağımız platform içerisinde karşılaşabileceğimiz bazı problemler ve acil durum senaryolarına etkin şekilde müdahale edebilmemiz, açısından öğrenmemiz gereken bilgiler şu anda bize veriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın seçmeler sırasında vazgeçmek gibi bir düşüncenin akıllarından geçip geçmediği sorusu üzerine Alper Gezeravcı, "Tereddüt, bu sürece adım attığımız ilk andan itibaren hiçbir şekilde zihnimizden geçen bir duygu olmadı. Yaşam şeklimizin bir parçası olsa zaten bu yola adım atmamış olurduk. Bizler açısından tereddüt edilecek hiçbir husus yoktu. Bizlere cesaret veren de çıktığımız bu yolda asıl tereddütleri, asıl cesaret edilmesi gereken hususları, her türlü direnci göğüsleyerek en zor kararı veren devletimizin iradesi oldu. Bizler açısından tereddüt edilecek hiçbir nokta kalmadı." dedi.

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri 13 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA