İngiltere ve Fransa, erken finalde karşılaşacak! Peki nasıl bir maç olacak?

Dünya Kupası'nda favoriler arasında gösterilen Fransa ve İngiltere beklenen bir şekilde çeyrek finalde eşleşti. İki ülke sahada turnuvanın en güçlü oyunlarını ortaya koyarken aynı zamanda en ciddi sınavlarını da birbirlerine karşı verecek. Peki nasıl bir maç izleyeceğiz? Nelere dikkat etmek gerek?

Son Güncelleme:

Dünya Kupası'nda heyecan sürerken futbolseverler turnuvanın muhtemelen en çok merak edilen ve en heyecan verici eşleşmesini karşısında buldu. Organizasyonun favorileri arasında gösterilen iki ülke çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. Bir tarafta son dünya şampiyonu Fransa, öte yanda Euro 2020'nin finalisti ve yarım asırı aşkın bekleyişine son vermek isteyen İngiltere... İki takım turnuvada güçlü bir oyun ortaya koyabilen birkaç takımdan ikisi ve haliyle bu iki iyi takımdan birine çeyrek finalde veda edecek olmak üzücü ancak kupanın doğasında bu var.

Peki bizi nasıl bir maç bekleyecek? Nelere bakacağız, kimleri izleyeceğiz, taktiksel olarak bizi nasıl bir eşleşme bekliyor? Önümüzde cevap bulmaya çalışacağımız pek çok kritik soru var...

İNGİLTERE, FRANSA'YLA BAŞA ÇIKABİLECEK Mİ?

İngiltere şu ana kadar İran, ABD, Galler ve Senegal'le karşı karşıya geldi. Bu maçların arasından sadece ABD maçı ve Senegal maçının ilk yarım saati İngiltere için bir sınav olabildi. Özellikle Senegal maçının ilk yarım saatinde İngiltere, Afrikalı rakibi karşısında istediği kadar etkili olamadı hatta rakibine net fırsatlar da verdi.

Ancak Fransa çok farklı olacak. Gareth Southgate'in de dediği gibi Kylian Mbappe ve Fransa, “Karşı karşıya kalabileceğiniz en büyük sınav.”

İngiltere'yi avantajlı kılan ise takımın dört maçın üçünde gol yememiş olması. Fakat Senegal maçında savunma yapılan top kayıpları Sadio Mane ve Idrissa Gueye gibi isimlerden yoksun Senegal tarafından değerlendirilemedi ancak Dembele, Mbappe, Giroud, Griezmann gibi isimler bu fırsatları kesinlikle affetmez.

Dev eşleşmede gözler iki büyük hücum silahı Harry Kane (solda) ve Kylian Mbappe'de (sağda) olacak. Fotoğraflar: Reuters

ABD maçındakine benzer bir görüntüyle dengeli ve önce tedbir alan bir İngiltere görebiliriz.

FRANSA BU ENGELİ DE AŞABİLECEK Mİ?

Mbappe öyle bir görüntü çiziyor ki ufak tefek soru işaretleri barındıran Fransa şu an turnuvanın net favorisi konumunda. Kupa yolunda önlerine çıkan ilk büyük engel olan İngiltere ise en büyük tehditi sunuyor. Tüm maçlarda kalesinde gol gören Fransa, özellikle gözlerin çevrileceği sert orta saha mücadelesinde ipleri muhtemel bir Bellingham, Henderson, Rice üçlüsüne verirse hiç olmadığı kadar zorlanabilir.

Aynı zamanda Harry Kane'in derine çıkışları ile alan bulacak olan Foden ve Saka da -özellikle Lucas Hernandez'in alanına sarkabilecek olan Saka- Fransa'nın henüz karşılaşmadığı bir tehlike. Ancak yine de bu çok yakın eşleşmede Fransa'nın bir adım önde olduğunu söylemek mümkün.

KİMİ İZLEYELİM?

Tabii ki Mbappe, Griezmann, Dembele veya Kane, Foden, Saka'ya gözler gidecek ancak asıl düellonun Jude Bellingham ile Aurelien Tchouameni arasında gerçekleşeceğini söylemek yanlış olmaz. Tchouameni yüzde 94.8 ile takımının en yüksek pas isabetiyle oynayan oyuncusu. Aynı zamanda turnuvanın en çok top çalan oyuncusu konumundaki genç orta saha, Mbappe ve Griezmann'dan sonra üçüncü bölgeye en çok isabetli pas atan Fransız oyuncu.

Bellingham (solda) ile Henderson'ın (sağda), Tchouameni (solda) ve Rabiot'yla (sağda) nasıl mücadele vereceği maçın kilit sorusu. Fotoğraflar: Reuters

Senegal'e karşı adeta maçı bitiren Bellingham ise hem İngiltere'de en çok başarılı çalıma imza atan hem de savunmada en çok başarılı müdahale yapan oyuncu. Ayrıca o da Tchouameni gibi yüksek pas isabetiyle (yüzde 93) oynuyor.

Bu ikilinin öne çıkarken Bellingham, Henderson, Rice ve Tchouameni, Rabiot düellosu çok belirleyici olacak.

PSİKOLOJİK OYUNLAR...

Fransa, 1934 ve 1938'de İtalya'nın, 1958 ve 1962'de ise Brezilya'nın başardığını başarmak, 60 sene sonra tarihin ilk Dünya Kupası dublesine imza atmak istiyor. Dider Deschamps ise 2018'da gelen şampiyonlukta dahi meslektaşı ve çeyrek finaldeki rakibi Gareth Southgate gibi kadrodan tam verim alamamakla eleştiriliyor.

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate (solda) ve Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps (sağda) zaman zaman eleştirilse de önemli başarılara imza atmış durumda. Fotoğraflar: Reuters

Southgate ise 1966 zaferinden beri majör bir kupa alamayan İngiltere'nin kaderini değiştirmek istiyor; oyuncular da öyle... Ancak herkes ülkenin futboldaki kaderini değiştirmeye o kadar odaklanmış durumda ki muhtemel bir elenme Southgate'i kuvvetle muhtemel işinden edecektir. Bir veda Deschamps'la da yolların ayrılması anlamına gelebilir. Öte yandan Avrupa basını turu geçecek ekibin final oynamasını ise güçlü bir ihtimal olarak görmekte...

Kaynaklar: The Times, The Atlantic, FIFA, The Guardian

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber