Derin devletin kodları, tetiği çektiren güç hangisi?

donald trump ABD Gündem haberleri Yaşam Haberleri Dünya haberleri İstihbarat Pentagon Ekonomi haberleri ÖZEL HABERLER Amerika Birleşik Devletleri Joe Biden
Derin devletin kodları, tetiği çektiren güç hangisi?

Donald Trump'a yönelik suikast girişiminden sonra gözler "Amerikan Derin Devletine" çevrildi. En çok merak edilen soru ise; "suikastın ardında hangi gizli güçler var?" Hem olağan şüpheliler, hem de ABD'nin karanlık yüzünü oluşturan yapılar ise; CFR, Pentagon ve CIA.

ABD Başkan adaylarından Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimine ilişkin tartışmalar dünya gündemindeki yerini koruyor. Suikast girişiminin 'ABD Derin Devleti'nin 'Küreselci' kanadı tarafından planlandığı iddialar arasında. Trump'a suikast teşebbüsünden sonra bir kez daha gündem olan 'ABD Derin Devleti'nin gizemi ise herkesin en çok merak ettiği konu haline geldi. 'Haberglobal.com.tr'ye konuşan dış politika ve istihbarat uzmanları, çokça merak edilen Amerikan Derin Devleti'nin kodları ile hedef ve yöntemlerini anlattılar.  

Derin devletin kodları, tetiği çektiren güç hangisi? - Resim : 1
Prof. Dr. Sait Yılmaz: "Trump'ı destekleyen güçlü bir Siyonist lobi var. Bu grup geçtiğimiz dönem İsrail ile ilgili politikaları dayatmıştı." 

"MİCİMATT"  

Prof. Dr. Hasan Ünal (Uluslararası İlişkiler Uzmanı) 

ABD'nin devlet politikaları hükümetler değişse de planlanan şekliyle yürür. Bizde son yıllarda köpürtülerek anlatılan 'Müesses Nizam' gerçek anlamda ABD'de işlemektedir. Eski CIA Başkanı Ray McGovern, "ABD Derin Devleti" için; İngilizce kısaltılmışı "Micimatt" (Military-Industrial-Counter-Intelligence-Media-Academia-Think Thank) tanımını kullanmıştı. Bu tanımın Türkçe karşılığı "asker, askeri sanayi, kongre, istihbarat, medya, akademi ve düşünce kuruluşları" anlamına gelir. Silah satışı üzerinden çatışma alanları yaratan da, NATO'nun genişlemesi de isteyen de bu gruplardır."

"YENİ TEŞEBBÜS OLABİLİR"

"ABD'deki silah şirketleri, medyayı doğrudan finanse eder. İsrail lobisi ise her kurumda etkindir. Suikast girişimi ciddi güvenlik açıkları olduğunu gösteriyor. Küresel güç kabul edilen bir devletin bu denli güvenlik zaafı göstermesi manidar! Düşünsenize, 20 yaşındaki suikastçı çatıda yerini alıyor, 8 el ateş ettikten sonra Trump kanlar içine yere düşüyor. Öncesinde hiç fark edilmeyen suikastçı, nano saniyeler içinde öldürülüyor. Trump, 'Ölmüş olmam gerekirdi' diyerek mesaj veriyor. "

"MECBUR EDECEKLER"

"ABD Derin Devleti, Trump'a yönelik yeni suikastlara girişebilir. Ancak Trump öldürülürse, ülkede iç savaş kaçınılmaz olur. En büyük korkum Ukrayna'nın, Rus kentlerine kirli bomba kullanması. Bu olursa, nükleer savaş tehdidi nedeniyle ABD başkanlık seçimi iptal edilir. Trump seçilse de  'Derin Devlet' istediği politikaları dayatacaktır. Trump, savaş politikalarına mecbur edilecektir." 

Derin devletin kodları, tetiği çektiren güç hangisi? - Resim : 2
ABD derin devletini oluşturan yapıların arkasında ezoterik örgütlerin yer aldığı komplo teorileri arasında... 

CFR, BİLDERBERG, ÜÇLÜ KOMİSYON 

Prof. Dr. Sait Yılmaz (Dış Politika ve İstihbarat Uzmanı) 

"ABD Derin Devleti'nin en üst yapıları 'Amerikan Dış İlişkiler Konseyi' yani CFR ile Bilderberg, ve Üçlü Komisyon'dur.  Üçlü Komisyonun Londra ayağında, Rockefeller ve Rothschild hanedanlıkları vardır. Bu karanlık yapılar tamamen büyük şirketlerin çıkarları doğrultusunda, ülkelerder sıcak çatışmalar yaratır."

CFR ÜYESİ OLMAYAN YOK!

"ABD Derin Devleti için;  'İngiliz'in aklı, Yahudi'nin parası' da denilebilir. Tek dünya devleti, ana hedefleridir. Kongre üyelerinin neredeyse tamamı aynı zamanda CFR üyesidir. Üye olmayan sisteme dahil edilmez. Trump, sözünü ettiğim gruplarla sürtüşme ve ayrışma yaşandı. ABD'deki güç çekişmesinden her ülke etkileniyor. Örneğin Rockefeller grubu, Türkiye'ye yakın; Rothschild ise karşımızdadır. Derin Devlet, gerçekten karar verirse Trump'ı ortadan kaldırır."

DERİN DEVLET 'PENTAGON'

Prof. Dr. Hasan Köni (Uluslararası İlişkiler Uzmanı)

"ABD Derin Devleti'nin omurgasını Pentagon ile aralarında CIA ve FBI'ın da olduğu 17 istihbarat örgütü oluşturur. Tüm birimler ilgili bakanlıklara bağlıdır ancak sistemin son halkası Anayasayı Koruma Kalkanı olarak adlandırılır. Devlet içindeki en güçlü grup ise Pentagon'dur. ABD silah sanayi ile Pentagon ortak çıkarlar doğrultusunda hareket eder. Silah ticareti için istihbarat birimleri farklı bölgelerde çatışma ve savaş alanları oluşturur. NATO'nun genişleme konseptinin altındaki asıl neden ABD'nin daha çok silah satma stratejisi."

[email protected] 

Kaynak: Web Özel