Yıllardır çürümesine izin veriyormuşuz! Soğanları böyle saklamak cebe zarar vermekten ibaretmiş
Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan soğan neredeyse her tarifin malzemesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kadar sık kullanılmasından dolayı da bol miktarda satın alınıyor. Fakat soğan saklarken yapılan bazı hatalar da bir sürü soğanın çürüyüp çöpe gitmesine neden oluyor. Soğanlar bu şekilde saklandığında yalnızca günler içinde bozulmaya başlıyor.
Yemeklere kendine has bir lezzet katan ve sağlıklı yapısı ile bizleri koruyan soğan hemen her tarifin içinde karşımıza çıkıyor. Soğanın hem sağlıklı hem de lezzetli yapısından faydalanmak için isem soğanın doğru kullanılması ve saklanması gerekiyor.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre ise soğanı saklarken yapılan bazı kritik hatalar tüm soğanların sadece günler içerisinde bozulup çürümesine neden oluyor. İşte soğan saklarken farkında olmadan yapılan hatlar ve bu hataların soğan üzerindeki zararları:
Patates ile saklamak: Soğanların patatesler il birlikte saklanması da kısa sürede bozulmaya başlamasına ve çürümesine neden oluyor. Patatesler etilen gazı adı verilen bir gaz yayıyor. Bu gaz meyve ve sebzelerin daha hızlı olgunlaşmasına neden oluyor. Soğanın patates ile birlikte değil kendi başına saklanması gerekiyor.
Buzdolaplarında saklamak: Her ne kadar mantıklı ve uzun süre yardımcı olacak bir yöntem gibi görülse de aslında soğanların buzdolaplarında saklanması da kısa süre içerisinde çürümesine neden olan bir saklama yöntemi. Soğuk ortam soğanların yapısını bozarak hem yumuşamasına hem de bozulmasına yol açıyor.