Sönmeyen köfte yapmanın sırrı: Harca kesinlikle ekleyip karıştırmalısınız
Lokum Gibi Köftelerin Sırrı Çözüldü! Bayat Ekmek Harcın Olmazsa Olmazı!
Evde yapılan köftelerin çoğu zaman kuru ve sert olması pek çok kişinin karşılaştığı bir sorun. Ancak artık bu dert son buluyor! Sönmeyen, içi sulu ve yumuşacık köfteler yapmanın sırrı ortaya çıktı: Bayat ekmek!
Evet, yanlış duymadınız. Usta şeflerin ve deneyimli ev hanımlarının yıllardır uyguladığı bu yöntemle, köfteleriniz lokum gibi olacak ve asla kurumayacak.
Tavada Köfte Tarifine Dair Tüm Detaylar:
KLASİK KÖFTE NASIL YAPILIR?
Öncelikle soğanı rendeleyip maydanozu kıyın. Sonrasında kıyma, maydanoz, soğan, yumurta, zeytinyağı, isteğine göre baharat ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Bu yoğurma süresine göre malzemeler daha iyi bütünleşip dağılması önlenmiş olacaktır. Sonrasında yine keyfinize göre büyüklükte parçalar koparıp yassılaştırın. İçinin tam pişmesini istiyorsanız kalınlığına dikkat edin. Son olarak tavada ya da ızgarada pişirin.