Sarımsak kabuğunu kağıt gibi soyduran yöntem! Saniyeler içinde sarımsağın kabuğundan kurtulacaksınız
Mutfaklarda yemek hazırlarken bazen planlamadığımız aksilikler nedeni ile yemek hazırlama süreci uzayabilir. Sarımsakların kabuklarını soymak da bu gibi yemeği hazırlama sürecini uzatan durumlar arasındadır. Ancak sarımsakların kabuklarını basit ve etkili bazı doğal yöntemler ile kolayca soyabilirsiniz.
Yemeklere kendine has bir tat katan sarımsağı kullanmak isteyenlerin en sık karşılaştığı sorun sarımsak kabuğunun uzun sürede soyulması oluyor. Yemek hazırlama sürecini uzattıkça uzatan bu sorundan kurtulmak için ise bazı basit yöntemlerden yardım almak yeterlidir.
Sarımsak kabuklarını saniyeler içinde kolayca soymak için bazı doğal yöntemler bulunuyor. Mutfaklarda yemek hazırlamanın püf noktası sayılan bu pratik bilgilerden yardım alabilirsiniz. Sarımsak kabuklarını hızlıca soymanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Cam kavanoz yöntemi: Kapaklı bir cam kavanoz kullanmak sarımsakların kabuklarını hızlıca soymaya yardımcı olur. Bu yöntemi uygulamak için sarımsakları diş diş ayırın ve cam kavanoza koyun. Kavanozun ağzını kapatın. Şiddetli bir şekilde 20-30 saniye boyunca kavanozu çalkalayın. Sarımsaklar birbirine çarparak soyulacaktır.