Sadece 15 dakika bekletmek yetecek! Uzmanlar patlıcanın acısını şıp diye alan doğal yöntemi açıkladı
Türk mutfak kültüründe pek çok farklı tarifin içerisinde yer alan patlıcanları manavdan alıp eve geldiğimizde bazen tadının beklediğimiz kadar hoş olmadığını görebiliriz. Yemeği pişirdikten sonra acı ve rahatsız edici bir tat almak istemiyorsanız o halde patlıcanların acısını bu yöntemle alabilirsiniz.
Patlıcan kendine has lezzeti ve tariflerdeki yöresel etkisi patlıcanları Türk mutfak kültürünün önemli bir parçası haline getiriyor. Ancak bu etkiyi sağlamak ve lezzetli bir patlıcan yemeği yemek için ise patlıcanların acı olmaması önemli. Manavdan alıp evde pişirdiğiniz patlıcan acı çıktıysa o halde doğal yöntemler ile patlıcanın acısını kolayca alabilirsiniz.
Hayat kurtaran pratik bilgiler içerisinde sayılan bu doğal yöntemler patlıcanın acısını almanın püf noktası olarak biliniyor. Usta aşçıların da yemek tariflerinde tercih ettiği doğal yöntemler ile patlıcanın acısını almak çok kolay bir hale geliyor. İşte patlıcanın acısını alan doğal yöntemler:
Tuzda bekletme: Patlıcanın acısını almanın en klasik ve bilindik yöntemi tuzda bekletmektir. Tuz patlıcanın acı suyunu dışarı çekerek süngerimsi yapısını bir miktar sertleştirir. Bu sayede patlıcanın acısı gider ve daha az yağ çeker. Bu yöntemden yardım almak için patlıcanları doğrayın ve üzerine bolca tuz serpin. bu şekilde 30dakika beklettikten sonra patlıcanları yıkayıp kurutun.