Patateslerin kabuklarını çöpe atmayanlar yaşadı! İşte patates kabuklarından faydalanmanın farklı yolları
Yemeklerde sıkça kullandığımız sebzelerden biri olan patateslerin kabukları soyulduktan sonra çoğu zaman çöpe atılıyor. Ancak patateslerin kabuklarından pek çok farklı alanda faydalanabiliriz. Pratik bilgiler sayesinde sizler de patates kabuklarının faydalı yapısından yararlanabilirsiniz.
Patatesler yemeklerde kullanılacağı zaman kabukları soyuluyor. Soyulan kabuklar ise çoğu zaman çöpe atılıyor. Fakat patates kabuklarının kendine has bazı kullanım alanları bulunuyor. Patates kabuklarını çöpe atmak yerine bu kullanım alanlarını öğrenerek sizler de hayat kurtaran pratik bilgilerden faydalanabilirsiniz.
Patates kabuklarını kullanmanın püf noktası olan pratik bilgiler sayesinde hayatı kolaylaştırmak artık elinizde. Doğal yöntemler ve pratik bilgiler ile patates kabuklarından faydalanmak için işte patates kabuklarının alternatif kullanım alanları:
Metal parlatıcı: Patates kabuklarının iç kısmı tencere ve ve tavalarda oluşan pas ve lekelerden kurtulmaya yardımcı olur. Tencere ve tavaları patates kabuğu ile ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz. Patates kabuklarının iç kısmı aynı zamanda deri ayakkabılarda parlaklık sağlamaya da yardımcı olur.
Sağlıklı cips: Patates kabuklarını yıkayıp baharatladıktan sonra yağda kızartabilir ya da fırınlayarak doğal ve sağlıklı cipsler elde edebilirsiniz. aynı zamanda patates kabuklarını öğüterek alternatif bir un elde edebilirsiniz. Patates kabukları aynı zamanda kaynatıldıklarında da çorba ve et yemeklerine aroma verici olarak kullanılabilir.