Patatesleri saklarken bu yöntemi deneyin! Patatesin filizlenmesini anda durduran yöntem açığa çıktı
Tariflerin içinde sıklıkla karşılaştığımız ve kendi başına da bir yemek olarak tüketilebilen patateslerin sağlıklı ve taze kalması için filizlenmesini önlemek gerekiyor. Patatesleri filizlenmeden saklamak için bu yöntemden yardım alabilirsiniz.
Patatesler hem farklı tariflerin içinde kullanıldığından hem de kendi başına pişirilip tüketildiğinden bol miktarda satın alınır ve saklanır. Ancak uzun süre muhafaza edilen patatesler sağlıklı yapısını kaybederek filizlenmeye başlar. Filizlenen patateslerin tüketimi ise sağlık açısından zararlıdır.
Patateslerin sağlıklı yapısını korumak için filizlenmeyi önleyecek bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Patates aklamanın püf noktası olan doğal yöntemler pratik bilgiler içerisinde yer alıyor. İşte patatesleri filizlenmeden saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Serin ve karanlık ortamda saklayın: Patateslerin güneş görmesi filizlenme sürecini hızlandıran bir durumdur. Patateslerin filizlenmeden uzun süre saklanması için karanlık ve serin bir ortamda saklanması gerekir. Aynı zamanda nemden de uzak tutmalısınız. Nemlenen patatesler hızlıca filizlenmeye başlar. Ayrıca patatesleri soğan ve sarımsak gibi diğer sebzelerden ayrı saklamayı da unutmayın.
Elma ile birlikte saklayın: Patatesler diğer sebzeler ile birlikte saklandıklarında daha hızlı bir şekilde filizlenmeye başlar. Ancak bu durum elma için geçerli değildir. Elma etilen gazı ad verilen bir gaz yayar. Bu gaz normalde meyve ve sebzelerin olgunlaşma sürecini hızlandırarak bozulmalarına neden olur. Fakat patateslerde filizlenme sürecini yavaşlatacağından patateslerin yanına elma bırakarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.