Merkür ileri hareketine başlayacak! Etkileri ne olacak?

Merkür ileri hareketine başlayacak! Etkileri ne olacak?

Yaklaşık 3 haftadan bu yana retro harekette olan iletişim gezegeni Merkür, 13 Temmuz itibarıyla ileri harekete geçecek. 26 Temmuz'da ise retro alanı tamamen terk edecek. Astrolog Zeynep Özyörük, bu dönemden sonraki önemli tarihler hakkında bilgi verdi.

21 Haziran'da Yengeç burcundaki Güneş tutulması, Merkür eşliğinde gerçekleşirken, Haziran ortasında yapılan konuşmaları tekrar gündeme getirdi. Ve bu alanda bir tohum atılmasını sağladı. Tutulmanın etkisi 6 ay olduğu için bu konuşmalar, görüşmeler, önemli ve hayatımızda yeni (fakat aslında eski) bir oluşumun tetikleyicisi oldu.

5 Temmuz'da Oğlak burcundaki Ay tutulması ise, yine Merkür eşliğinde ve fakat bu sefer, tutulmaya karşıt, duygusal ve zihinsel anlamda zorlayıcı bir rol üstlendi. Özellikle 4 - 5 Haziran'da alınan, duyulan haberlerin etkisi duygusal stres ve baskı yarattı. Bu alanda elde edilen farkındalığın katkısı, yine Güneş tutulması alanına olacaktır. Ekilen tohum, bu farkındalık sayesinde daha hızlı gelişip büyüyebilir.

13 Temmuz'da ileri harekete başlayacak olan Merkür, bu atılan tohumlarla ilgili daha hızlı hareket etmenizi sağlayabilir. Özellikle 19 ve 26 Temmuz, bu bağlamda ön plana çıkacak. Bu tarihlere dikkat etmenizi öneririm.

DİĞER ÖNEMLİ TARİHLER!

8 ve 27 Temmuz 2020: Kavga ve gürültüye dikkat! Özellikle 8 Temmuz'da kavga ve yanlış anlaşılmalar, öfke ortaya çıkabilir. Tekrarı ise 27 Temmuz'da yaşanabilir. Bu alandaki sorunlarla başa çıkmak ve fikir/eylem iş birliği içine girmek için 17 Ağustos'u beklemek gerekecek.

30 Temmuz 2020: İletişim trafiğinizin yoğunluğu artabilir. Kendinize olan özgüveniniz hata yapmanıza neden olabilir. Dikkatli olmanızda fayda var. Fazla hayal kurup, 30 Ağustos'da aldanılmalarla, hayal kırıklıklarıyla karşılaşabilirsiniz.

1 - 3 Ağustos 2020: Kurumlar, devlet, otoriteler tarafından susturulmak, dinlenmemek veya reddedilmelerle karşılaşmak mümkün. Kendinizi kırılgan ve mutsuz hissedebilirsiniz. Aile ve yuvayla ilgili konularda engellenebilirsiniz. Bloke edenlerle aynı yöne bakmak ve olumlu sonuç almak için 1 - 3 Eylül'ü beklemeniz gerekebilir.