Karaköy'de şefler muhallebiyi böyle hazırlıyor! Asla kıvamı şaşmıyor
Evde muhallebi nasıl yapılır? İşte bilmeniz gereken muhallebi tarifi...
Muhallebi, hem sade hem de farklı malzemelerle zenginleştirilerek sunulabilen bir tatlıdır. Kolay yapımı ve hafif lezzeti ile her yaştan insanın beğenisini kazanır. Siz de bu pratik tarifi deneyerek sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.
Muhallebi Tarifi Malzemeleri:
4 bardak süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
Muhallebi Tarifi Hazırlanması:
Bir tencerede; nişasta süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
Göz göz olmaya başlayınca içerisine margarin atılır. Ocağın altı kısılarak bir kaç dakika kaynamaya bırakılır.
Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır.
Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.
Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Muhallebinizin pürüzsüz bir kıvamda olması için pişirme sırasında sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Daha yoğun bir lezzet için tarife 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağını, ocaktan aldıktan sonra vanilinle birlikte ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Muhallebinizi farklı sunumlarla zenginleştirmek isterseniz, üzerine çikolata sosu dökebilir veya taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.