Telefon numarasını aldığı hastasına taciz mesajları attı!

İstanbul
Telefon numarasını aldığı hastasına taciz mesajları attı!

İstanbul'da yaşayan 24 yaşındaki bir kadın, iğne yaptırmak için ailesiyle birlikte gittiği hastanede, hemşire olduğunu iddia ettiği kişinin gece yarısı attığı mesajları ortaya çıkardı. Yaşadığı mağduriyeti Haber Global'e anlatan genç kadın, Sağlık Bakanlığı'nın konuya müdahil olduğunu söyledi.

İstanbul’da yaşayan 24 yaşındaki Kübra Nilgün Yıldız, 17 Nisan günü yaklaşık 22.30 civarı b-12 iğnesi olmak için ailesiyle birlikte hastaneye gitti. 

Annesiyle birlikte odaya girdiğini söyleyen Yıldız, iğnesini olduktan sonra prosedür olarak kişisel bilgilerini yazıp imza attığını, muayeneye girmeden öncesinde de hasta kayıt bölümünde telefon numarasının istendiğini belirtti. 

“ÇOK TATLIYDIN”

23.59 civarında hastaneden eve döndüğünü belirten genç kadın, gittiği hastanedeki hemşire olduğunu iddia ettiği kişinin gece yarısı whatsapp’tan mesaj attığını söyledi. 

Mesajda, “Merhaba bugün hastaneye gelmiştin. Çok tatlıydın dikkatimi çektin. Senin için de uygunsa seni tanımak isterim” ifadeleri yer aldı. 

Telefon numarasını aldığı hastasına taciz mesajları attı! - Resim : 1

Kübra Nilgün Yıldız, hemşire olduğunu iddia ettiği şahsın mesajını sosyal medyada paylaşarak yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Ve şunları anlattı: 

“Ben de sağlık okuyan bir insanım. Hiçbir art niyetli düşüncem olmadı. İğnemi olduktan sonra adımı soyadımı yazmamı istedi. Bunlar normal prosedürler zaten. Hasta kayıtta da numaramı istediler. Eve geldikten sonra, yaklaşık 23.59 civarında bana, “Seni gördüm hastanede, çok tatlısın seni tanımak isterim” gibi bir mesaj atıldı. Ben de onun üzerine numaramı nerden bulduklarını sordum. Bana buldum şeklinde cevap verildi. Hastaneye geleceğimi söyleyince beni engelledi. Ben de kızgınlığımı dile getirebilmek için sosyal medya hesabımdan paylaşım yaptım.” 

Ertesi günü hastaneye gittiğini söyleyen Yıldız, önce başhemşire ile konu hakkında görüştüklerini, bunun üzerine de başhemşirenin şahıs için gerekli yaptırımları yapacaklarını söylediğini belirtti. Hastanenin kendisini başhekimle görüştürmediklerini iddia eden Yıldız, hasta hakları kısmından dilekçe yazdığını kaydetti. 

Mesajlar üzerine Sağlık Bakanlığı’nı arayıp şikayetçi olduğunu vurgulayan Yıldız, şikayeti üzerine Sağlık Bakanlığının harekete geçtiğini, konuya müdahil olarak kendisiyle iletişim kurduklarını açıkladı. 

Kaynak: Web Özel

Haber Global