Evde mısır ekmeği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Evde mısır ekmeği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

MasterChef Türkiye'nin 60'ıncı yeni bölümünde takım kaptanları en güzel mısır ekmeğini yapabilmek için birbiriyle kıyasıya mücadele etti. MasterChef izleyicilerinin en merak ettiği konu "Mısır ekmeği nasıl yapılır?" oldu. Mısır ekmeği nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, takım kaptanları Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi mısır ekmeğini en iyi şekilde yapabilmek için kıyasıya mücadele etti. 

Mısır ekmeğinin yapılışı, MasterChef izleyicileri için merak konusu oldu. Peki, mısır ekmeği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte mısır ekmeğinin tarifi ve yapılışı…

MALZEMELER:

Bir kilo mısır unu,
Bir paket kabartma tozu,
3 yemek kaşığı yoğurt,
Yarım su bardağı un,
Bir tatlı kaşığı şeker,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
Tuz,
Bir bardak sıcak su.

Evde mısır ekmeği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? - Resim : 2

YAPILIŞI:

Malzemeleri yoğurma kabına alın. Üzerine bir su bardağı kaynar su ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Bu aşamada kıvama göre biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Yağlayıp unladığınız fırın tepsisine hamuru aktarın. Hamurun üzerine az bir miktar un serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

PÜF NOKTALARI:

Ekmeğiniz fırın tepsisinde pişerken ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırını kapatırsanız, ekmeğiniz daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.

Ekmeklerinizi tepsi yerine, fırın taşının üzerinde pişirmeniz daha lezzetli sonuçlar verecektir.

Kaynak: Haber Global TV