Elmas gibi parlatmanın yolu meğer buymuş! Kararan tencere ve tavaları temizlemenin püf noktası açığa çıktı
Tencere ve tavalar yanık lekeleri, yemek artıkları ve paslanmalar nedeniyle kararmaya başlayabilir. Kararan tencere ve tavaları temizlemek için deterjanlar ise tek başına yeterli olmuyor. Bu gibi durumlarda doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Tencere ve tavalar sık kullanımların ardından zaman içerisinde kararmaya başlayabilir. Kararan tencere ve tavaların kullanımı sağlık ve yemeğin lezzeti açılarından olumsuz bir durum olacağından bu kararmaları gidermek önemlidir. Ancak kararan tencere ve tavaları temizlemek için deterjanlar çoğu zaman yetersiz kalır.
Bu gibi durumlarda kararan tencere ve tavaları yeniden elmas gibi parlatmanın püf noktası doğal yöntemler ile karşımıza çıkıyor. Temizlik önerileri içerisinde yer alan doğal yöntemler sayesinde tencere ve tavalar ilk günkü kadar temiz oluyor. İşte tencere ve tava temizliğinin püf noktası olan doğal yöntemler:
Limon ve karbonat: Limonun asidik yapısı ve karbonatın temizleyici özellikleri bir araya geldiğinde tencere ve tavaları kolayca temizleyebilirsiniz. Bu yöntemden yardım almak için karara yüzeye karbonat serpiştirin. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkın ve köpürmesi için bekleyin. Köpürmeye başladığında sünger ile ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Sirke ve karbonat: Sirkenin içerdiği doğal asit yağ lekeleri çözerken karbonatın aşındırıcı yapısı kararmaları gidermek için idealdir. Bu karışımdan yardım almak için Tencerenin dibine sirke dökün. Üzerine karbonat serpin ve köpürmesini bekleyin. 10 dakika kadar bekledikten sonra tencere ve tavaları sünger ile ovalayarak temizleyebilirsiniz.