Bir Türkiye klasiği olan ezogelin çorbası meğer böyle hazırlanırsa topaklanmıyormuş
Ezogelin çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken tarif. Bu tarif sayesinde ezogelin çorbası yapmanız çok daha kolay olacak.
Ezogelin çorbası, Türk mutfağının sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. Genellikle mercimek, pirinç, bulgur gibi malzemelerle hazırlanır ve üzerine tereyağı ile nane sosu dökülerek servis edilir. Hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenektir.
EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELERİ
2 Çorba kaşığı kırmızı mercimek
2 Çorba kaşığı bulgur
2 Çorba kaşığı pirinç
1 orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 Su bardağı su (Et suyu olabilir)
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
Tuz
EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Çorba tenceresine soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavuralım.
Önceden yıkadığımız mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağı altını kısarak mercimekler dağılana kadar pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tencerede sıvı yağın içine salça ekleyip birkaç dakika kavuralım.
İçine nane, pul biber ve karabiber ve 1 bardak su ekleyip pişirelim.
Elde ettiğimiz sosu pişmiş olan çorbamıza ekleyip birkaç dakika daha pişmeye bırakalım.
Bu aşamada kıvamını kontrol edip tercihinize göre su ekleyebilirsiniz.
Tuzunu ekleyip kapatalım.