Ay tutulmaları ABD'yi ve Trump'ı nasıl etkileyecek?

Yaz ayları önemli gökyüzü olaylarına sahne olacak. Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşecek olan Ay tutulmaları, ABD'yi ve başkan Trump'ı nasıl etkileyecek? Tüm merak edilenleri Astrolog Binnur Zaimler anlattı.

Tutulma mevsimleri altı ayda bir gerçekleşir ve 15 gün ara ile Ay ve Güneş tutulmaları olur. Bu sefer 2020 yılında Türkiye saati ile 5 Haziran Ay tutulması, 21 Haziran Güneş tutulması ve 5 Temmuz Ay tutulması gerçekleşecek.

Tutulmalar, hayatımızdaki olayların hızlanması, daha etkili olması ve adeta 'kadersel' diyebileceğimiz büyük potansiyellerin de açığa çıkmasını sağlar. Kapıda bekleyen ve her an karşımıza çıkmasını beklediğimiz olaylarla karşılaşabiliriz. Haberler alırız, bilgiler gün yüzüne çıkar. Her tutulmanın doğası birbirinden farklı olduğu gibi, o sıradaki gökyüzünün bütünsel olarak resmi farklı farklı sonuçlar doğurur. Gökyüzü hiçbir zaman aynı değildir. Tarih bu nedenle tam anlamıyla tekerrürden ibaret değildir. Ancak benzeşmeler vardır. 

Tutulmaların etkisini yaklaşık 10 gün önceden hissetmeye başlarız. Tutulma günü ise olaylar daha da hızlanır. Konuşulanların, alınan kararların etkisi büyük olur. Bazı kişiler ve ülkeler, o tutulmanın bulunduğu burç ve derecesine göre daha fazla etkilenirler.  

Ay tutulmaları karar alınmasını, büyük seçimler yapılmasını ister. İki taraf arasında kalmak, iki konu veya grup arasında bir seçim yapmak gerekebilir.

  Ay tutulmaları ABD'yi ve Trump'ı nasıl etkileyecek? - Resim : 1

5 Haziran günü gerçekleşecek Ay tutulması İkizler – Yay burçları karşıtlığında olacak. ABD Başkanı Donald Trump'ın doğum anı haritasına baktığımızda 14 Haziran 1946 günü doğduğunu görüyoruz. O yıl o tarihte önemli bir ay tutulması gerçekleşmiş. Bu da Trump'ın hayatında hep önemli dönemeçlerin ve kararların olduğunu vurguluyor. Doğum anında gerçekleşen ay tutulması 5 Haziran günü yaşayacağımız ay tutulmasının doğasına oldukça benziyor. Kuzey ay düğümü İkizler burcunda olarak Güneş İkizler, Ay ise Yay burcunda olacak. 5 Haziran gerçekleşecek tutulmanın diğer parametrelerine baktığımızda, kararların önemli olduğunu görüyoruz. Aldığı bilgileri kontrol etmesi, kendisine gelen bilgilerdeki dezenformasyonu fark etmesi çok önemli. Trump, sağlık açısından da kendini iyi korumalı.  

Bununla birlikte TR saati ile 5 Temmuz'da olan ve ABD saati ile 4 Temmuz günü gerçekleşecek başka bir ay tutulması da ülkenin kuruluş günü, yani doğum gününe denk geliyor. Tutulma anında iletişim ve ulaşımı sembolize eden gezegen Merkür'ün tutulma ile yakın ilişkisi bulunuyor. Merkür duygusal Yengeç burcunda geri harekette olacak. Alınacak kararlarda esnek ve rasyonel olmak ileride halkın rahat etmesini sağlayacaktır. Duygusallıktan, ayrışmadan kaçınmak ise olumsuzlukları ortadan kaldırabilir.  

ABD bu dönemi doğru atlattığında ve duygusal tepkilerden kaçındığında işler yavaş yavaş rayına girebilir.  

ABD