Antalya Falezlerde 'trans birey' alarmı

Antalya
Antalya Falezlerde 'trans birey' alarmı

Antalya'da deniz kıyısına inen köpeğini kurtarmak için 25 metrelik falezlerden aşağı inen trans birey, kayalık alanda mahsur kalınca ekipler alarma geçti. Bir süre kayalık alanda bekleyen şahıs, ardından kayalıkları örümcek adam gibi tırmanarak geri çıktı.

Polis ve deniz polisini alarma geçiren olay, saat 18.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Parkı'ndaki falezlerde meydana geldi. Mira ismini kullanan trans birey T. A. (31) köpeğiyle birlikte falezlerde gezintiye geldi.

Bu sırada köpeği patika ve kayalık alandan inerek falezlerin denizle buluştuğu kısma indi. Köpeğini geri getirmek için yaklaşık 25 metrelik falezlerden aşağıya inen T. A., sarp kayalıklardan dolayı köpeğinin olduğu alana ulaşamadı. T. A. geride çıkmayıp mahsur kalınca durum polise bildirildi.

İhbarla bölgeye çok sayıda polis, deniz polisi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan T.A.'yı kurtarmak için polis ekibi ilk başta uzaktan kumandalı can simidini devreye soktu. Bir polis memuru da köpeğin bulunduğu alanı jet ski ile taradı.

Bölgedeki işletmenin güvenlik müdürü Murat Şimşek, “Bir vatandaşımızın aşağıya köpeği düşmüş, onu kurtarmak için aşağıya inmiş. Kendi çıkamayınca polislere bilgi vermiş” dedi.

Antalya Falezlerde 'trans birey' alarmı - Resim : 1

25 METREYİ TIRMANARAK ÇIKTI

İtfaiye ekiplerinden de destek istenildiği sırada T.A., falezlerden yukarı doğru tırmanmaya başladı. Ekipleri şaşkına uğratan şahıs, yaklaşık 25 metrelik kayalık alanı adeta örümcek adam gibi tırmanarak indiği yere çıkmayı başardı. Yukarı çıkar çıkmaz kıyıda kalan köpeğinin kuduz olduğunu ileri süren T.A., bir süre falezlerin kıyısında yürüyerek yürekleri ağza getirdi.

“SİZLER İÇİN İNDİM”

Güvenli bölgeye alınan T.A. polis ekiplerinin “Hastaneye gitmek istiyor musun?” sorusuna ilk önce ‘Evet', sağlık ekiplerinin “Bizden bir talebin var mı?” sorusuna ise, “Sizin benden bir talebiniz var mı?” diye karşılık verdi. Gazetecilerin aşağı neden indiği sorusuna ‘Sizler için' diyen T.A., köpeğinin kuduz olup olmadığı yönündeki sorusuna da ‘İnsan o, bana geri gelir' cevabını verdi. Kıyıda mahsur kalan köpeği ise deniz polisi bota alarak T.A.'ya teslim edildi.

Kaynak: İHA