Anne eli değmiş gibi pişen köftenin sırrı buymuş! Bu yöntemle köftenin tüm suyu içinde kalıyor, yumuşacık pişiyor
Kızartma köfteyi restoranlarda yediğimizde ya da annelerimiz pişirdiğinde kendi yaptığımıza göre çok dah sulu ve yumuşak piştiğine şahit oluruz. Aynı şeyi denemenin sonucu ise henüz pişerken kuruyan köfteler elde etmenize neden oluyorsa bir de bu yöntemler ile köfte pişirmeyi deneyebilirsiniz.
Kızartma köfteler dışarıda restoranlardan aldığımızda ya da annelerimiz hazırladığında hem sulu hem de lezzetli pişiyor. Ancak aynı şeyi evlerde kendimiz denediğimiz zaman köfteler daha pişerken kurumaya başlıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ise bazı doğal yöntemler deneyebilirsiniz.
Doğal yöntemler içerisinde karşımıza çıkan pratik bilgiler sayesinde köfteleriniz anne eli değmiş gibi yumuşacık ve lezzetli pişiyor. İşte köftenin tüm suyunu içinde tutmanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Bayat ekmek ve galeta unu: Bayat ekmeğin iç kısmı ya da galeta ununun süt ile karıştırılıp kıymanın içine eklenmesi köftenin pişerken suyunu atmasını önleyen bir doğal yöntemdir. Bu karışımı elde etmek için geleneksel olarak kullanılan yöntem ekmek içidir. Ancak ekmek içi yoksa galeta ununu da az miktarda süt ile karıştırıp harca ekleyebilirsiniz.
Mühürleme yöntemi: Köfteyi pişirirken mühürleme işlemi gerçekleştirerek köftenin suyunu dışarı atmasını önleyebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için köfteyi ilk olarak yüksek ısıda sadece dışı kızaracak kadar kısa süre pişirin. Ardından orta ateşte köftenin içini pişirebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde köftenin dışında bir kabuk oluşacak ve suyu içinde kalacaktır.