Ağızda lokum gibi dağılmaya başlayacak! Usta aşçıların kırmızı et yumuşatma sırrı sofralarınızı şenlendirecek
Kırmızı et yemekleri hazırlayanların en sık karşılaştığı sorun etin pişerken yeteri kadar yumuşamaması oluyor. Diri kalan et ağızda kolay dağılmıyor ve yemek keyfini kaçırıyor. Usta aşçıların sıklıkla kullandığı bazı doğal yöntemler ise eti pamuk gibi yumuşatmaya yardımcı oluyor.
Kırmızı et yemekleri hazırlarken baharat, yağ ve pişirme teknikleri kişilerin kendi zevklerine göre değişiklik gösterse de bazı değişmeyen şeyler de vardır. Bunlardan biri de etin pişme esnasında yumuşaması gerektiğidir. Ancak bazen et pişerken beklediğimiz kadar yumuşamayabiliyor. Bu da etten aldığımız keyfi olumsuz etkiliyor.
Kırmızı et yemekleri hazırlarken bazı doğal yöntemler sayesinde etin pamuk gibi yumuşacık olmasını sağlayabiliriz. Usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarından sofralarınıza sızan bu yöntemler eti yumuşatmanın püf noktası olarak biliniyor. İşte kırmızı eti yumuşatmanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Limon eklemek: Limonun asidik yapısı etin liflerinin parçalanmasını ve yumuşamasını sağlar. Bu yöntemi uygulamak için eti keyfinize göre baharatlar ile tatlandırıp zeytinyağı yağlayın. Ardından taze sıkılmış limon suyu içerisinde 1-2 saat kadar bekletebilirsiniz. Bu işlemin sonunda pişirmek etin yumuşamasını sağlar.
Karbonat: Karbonat etin pH seviyesini değiştirerek liflerin sertleşmesini önlemeye yardımcı olur. Bu yöntemden yardım almak için etin her yerini ince bir tabaka olacak şekilde karbonatla kaplayın. Buzdolabında 30-60 dakika kadar bekletin. Son olarak karbonat tadı kalmaması için eti iyice yıkamak gerekiyor.