40 yıllık usta şef işin sırrını açıkladı! Tane tane pirinç pilavı pişirmenin püf noktası ortaya çıktı
Pirinç pilavı Türk mutfak kültüründe ustalık göstergesi sayılan yemekler arasındadır. Pirinç pilavının sırrı ise lapa olmamasına sağlamaktan geçiyor. Bu absit ama etkili doğal yöntemler ve pratik bilgiler sayesinde sizler de tane tane pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz.
Türk mutfak kültürünün en sevilen yemeklerinden biri olan pirinç pilavının yanlış şekilde hazırlanması pilavın lapa kalmasına yol açar. Pirinç pilavının tane tane olması için ise usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarında yer alan bazı doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Pirinç pilavı hazırlarken bu pratik bilgiler yardımcı oluyor.
Yemek tarifleri kitaplarında yer alan doğal yöntemler sayesinde pirinç pilavını lapa hale gelmeden pişirebilirsiniz. Pirinç pilavının tane tane olmasını sağlamanın püf noktası olarak görülen doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor: