YouTube çöktü

YouTube çöktü

Youtube'ye giriş yapmak isteyen kullanıcılar 429 hatası uyarısıyla karşılaşıyor. YouTube'a neden giriş yapılamadığına ilişkin sorular Google'dan araştırılıyor. Peki YouTube neden çöktü?

En çok tercih edilen video paylaşım sitelerinden biri olan Youtube 15 Mayıs 2020 tarihinde gece saatlerinde çöktü. Kullanıcılar Youtube çöktü mü? Youtube'ye neden giriş yapılamıyor sorularını Google üzerinden ve sosyal medyada aratıyor. İşte detaylar...

En çok video paylaşım sitelerinin başında gelen Youtube'ye giriş yapmak isteyen kullanıcılar 429 hatası uyarısıyla karşılaştı. DownDetector'e göre, YouTube'a erişimde sorun yaşayan internet kullanıcılarının çoğunluğu, ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, Brezilya ve Avustralya'daki kullanıcılardan oluşuyor. 

​YouTube'a erişimde sorun yaşayan kullanıcıların yaklaşık yüzde 60'ı videoları izleyemediklerini, yüzde 30'u internet sitesinde sorun yaşadıklarını, yüzde 1'i ise giriş yapamadıklarını bildirdi. 

YouTube'un çökmesine ilişkin Twitter'da paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları, başka kullanıcıların da aynı sorunu yaşayıp yaşamadıklarını sordu.

YOUTUBE NEDEN ÇÖKTÜ?

Google ve internet servisleri üzerinde sıkıntılar yaşanıyor. Sorun Youtube'nin yanı sıra Google'ın diğer uygulamalarında da yaşanıyor. Google, Youtube ve Google uygulamalarını kapsayan sorunun Doğu Avrupa özelinde olduğu düşünülüyor.

youtube